NB II

Változnak az idők Mezőkövesden

Melczer Vilmos, Dobos Attila, Sigér Dávid és Kiss Máté is távozik az NB I-ből kieső borsodiaktól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülése szerint hét játékos szerződése jár le június végén az élvonalból kieső Mezőkövesdnél. Első körben velük beszéltek a vezetők. Sigér Dávid jelezte, hogy nem szeretne maradni. A 23 éves középpályásra állítólag az új vezetőedző, Tóth László sem számít alapemberként, márpedig ő rendszeres játéklehetőségre vágyik. Elhagyja a borsodiakat Kiss Máté is, aki szintén nem szeretne maradni a másodosztályban, ráadásul a győriek kölcsönjátékosaként vissza kell térnie az ETO-hoz. A Siófokról érkezett Melczer Vilmos kérte a szerződése felbontását, mert volt benne egy olyan opció, hogy kiesés esetén távozhat.

Ugyancsak távozik a 35 éves középpályás, Dobos Attila, aki a Honvéd, a REAC és a Diósgyőr után két évvel ezelőtt igazol Mezőkövesdre. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, továbbra is a játék a legfontosabb számára, de a jövőben nagyon szeretne erőnléti edzőként tevékenykedni. Már tavaly is csak egy évre állapodtak meg vele – valószínűleg az életkora miatt –, pedig ő két évre írt volna alá.

– Hagyaczki József ügyvezető elmondta, hogy amikor pályára léptem, mindent megtettem, elégedettek voltak velem, de nem akarnak hosszabbítani. Tudomásul vettem, kezet fogtunk, szó sincs sárdobálásról – mesélte Dobos Attila. – Szeretnék még futballozni, és a mezőkövesdi vezetők segítenek, két csapatot már hozzám irányítottak. Érzek még annyit magamban, hogy az NB II-ben futballozzak. A csapattársaim értetlenül álltak a történtek előtt, hiszen ha valaki, ők tudják, hogyan edzettem. Szinte kivétel nélkül azt mondták, hogy tudtam volna segíteni az NB II-ben. Meglepte őket, de engem nem annyira, hiszen a szezon közben is küldtek el játékosokat, akik szintén nem a fiatal generáció képviselői. Ha Tóth Lászlónak szüksége lenne rám, kiállt volna a maradásom mellett, biztosan lett volna annyi ráhatása a vezetőkre. Lehet, hogy a fiatalokra számít a következő szezonban, vagy hogy onnan szeretne játékosokat hozni, ahonnan érkezett, az Illés Akadémiáról.

Dobos Attila kifejtette: reményei szerint mihamarabb sikerrel jár a csapatkeresése, de egyéb tervei is vannak. Az MLSZ erőnléti edző képzést indít, amelyet nagyon szeretne elvégezni.

– Ez a témakör nagyon közel áll hozzám, nagyon érdekel, hiszen a táplálkozás, a pihenés-terhelés egyensúlya is ide tartozik. Magyarországon mindenki edző akar lenni, sok embernek van A-, B-, C- vagy pro licence, de nem tudom, hogy UEFA-szintű erőnléti edző van-e idehaza. Ha van, akkor elnézést kérek tőle. Június tizenötödikéig kell jelentkezni, tehát szorít a határidő. Szerintem okosan gondolkozom, ha erre tendálok, ám ha olyan ajánlatot kapok az NB II-ből, akkor nem biztos, hogy részt tudok venni rajta, hiszen egy egy profi klubnál nem nézik jó szemmel, ha edzéseken, meccseken nem tudok ott lenni. Az elsődleges célom továbbra is a futball, de a későbbiekben nagyon szeretnék ezzel foglalkozni – mondta végül Dobos Attila.

Olvasói sztorik