NB I

Katasztrófáról szó sincs

A rutinos középpályás, Dobos Attila szerint fiatal csapattársain sem látszott a tapasztalatlanság az MTK ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd, a REAC és a Diósgyőr egykori középpályása, Dobos Attila 34 évesen, a Mezőkövesd színeiben visszatért az élvonalba! Az új szezon első bajnoki meccse nem adott okot örömre a borsodiaknál, hiszen 3-0-ra kikaptak az MTK otthonában, de a rutinos játékos nincs elkeseredve. Azt mondja: a középpályás-játékuk rendben volt, ellenben a támadásbefejezéssel.

A Rangadó.hu érdeklődésére Dobos Attila úgy fogalmazott, hogyha a következő fordulóban, a Debrecen otthonában képességeik száz százalékát nyújtják, bizonyára az edzőjük sem lesz mérges.

– Véber György nagyon elkeseredetten nyilatkozott a meccs után. Ön hogy értékeli a klub élvonalbeli premierjét?
– Nem láttam annyira drámainak, mint amit az eredmény mutat. A két csapat között messze nem volt háromgólos különbség. Az utolsó tizenöt perc nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de egyébként semmiféle olyan problémát nem láttam a meccsen, ami katasztrófát jelentene, főleg a középpályás-játékunkra gondolok, mert a helyzetkihasználással, a támadásbefejezéssel tényleg voltak problémák – mondta Dobos Attila.

– Fiatal csapattársain mennyire látszott a tapasztalatlanság?
– Biztosan volt bennük némi drukk. Nem kérdeztem őket, de ez természetes. Bennünk, akik már száz vagy kétszáz NB I-es meccset játszunk, szintén volt megfelelni akarás, hogy minden rendben menjen, és mi is, illetve a csapat is jó teljesítményt nyújtson. Nem nagyon látszott a fiatalokon az izgalom, maximálisan odatették magukat. Próbálták a legjobbat kihozni magukból, és biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is. Ez még csak az első mérkőzés volt, ahogy a mester is nyilatkozta, átestek a tűzkeresztségen, hiszen voltak, akik először játszottak kezdőként, vagy először játszottak végig egy mérkőzést az élvonalban.

– Debrecenbe mennek a hétvégén, és bizony a Loki alaposan beijesztett a Kaposvár elleni hét-egyes kiütéssel!
– Nem hinném, hogy ugyanaz a mérkőzés lenne nekik, mint Kaposvár elleni volt, és nekünk sem lesz ugyanaz, mint az MTK ellen. Teljesen más történet lesz, nem fogunk megijedni akkor sem, ha hátrányba kerülünk, de természetesen nem szeretnénk. Tisztában vagyunk a debreceniek erősségeivel, és azt is tudjuk, hol lehet nehézségeket okozni nekik. Fel fogunk készülni, és mindent megteszünk, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk. Nagyon jó csapathoz megyünk, ez nem vitás, nem mi vagyunk az esélyesek. Egy feladatunk van: ami bennünk van, annak a száz százalékát ki kell hoznunk magunkból, és akkor mester sem lesz mérges…

Olvasói sztorik