NB I

Nem jó ómen a null-három…

Így kezdtek és így szerepeltek az újonccsapatok az elmúlt tíz évben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal újoncai közül a Puskás Akadémia FC döntetlent játszott a Pápa otthonában, a Mezőkövesd viszont 3-0-ra megégett az MTK vendégeként az új idény nyitófordulójában. A Rangadó.hu ennek kapcsán visszatekintett, hogy a feljutók az elmúlt tíz évben miként teljesítettek az első körben, illetve mi lett a sorsuk a bajnokság végén, vagyis hányadik helyen zárták a szezont. Véber György csapata számára nem jó előjel ez az eredmény, hiszen a Vác például ugyanígy kezdte a 2006–2007-es bajnokságot, aztán az utolsó helyen zárt.

2003

Tíz éve az újonc Haladás hazai pályán 2-0-ra intézte el a nagy rivális Győrt, a másik feljutó, a Pécs pedig 1-1-es döntetlent ért el a Videoton otthonában. A Haladás utolsó lett és kiesett, a PMFC viszont a hetedik helyen végzett a bajnokságban.

2004

Ekkor bővítették az élvonalat a következő szezonra (12 csapat helyett 16), ezáltal négy feljutó is szerepelt. A Honvéd otthon maradt alul 2-1-ra a DVSC-vel szemben, a Diósgyőr szintén hazai pályán kapott ki 3-1-re a Pápától, a Kaposvár viszont saját pályáján 3-2-re legyőzte a szintén újonc Vasas együttesét. Mind a négy együttes a középmezőny alján végzett, elkerülve a kiesést.

2005

A feljutó Tatabánya 1-1-es döntetlent játszott otthon a Pápával a nyitófordulóban, a REAC pedig Rákospalotán kapott ki 2-1-re az MTK-tól. A Tatabánya ötödik lett a bajnokságban, a REAC pedig ééppen megúszta a kiesést.

2006

Két újonc játszott a nyitófordulóban: a Paks idegenben 3-0-ra mosta le a Vácot. Előbbi együttes a középmezőnyben tudott maradni, utóbbi viszont tökutolsóként kiesett az NB I-ből.

2007

A Nyíregyháza hazai bravúrgyőzelemmel nyitott: 1-0-ra verte meg a Győrt. A Siófok gólgazdag mérkőzésen 4-2-re maradt alul az Újpest ellen a Balaton-parton. A Spartacus középcsapatként zárt, a Siófok viszont csak egy hellyel kerülte el a kiesést.

2008

A Kecskemét a Paksot fogadta, és 2-1-re alulmaradt, a Haladás viszont ugyanilyen arányban győzött otthon a Győr ellen. Az újoncok éve volt ez: a Hali harmadik, a KTE ötödik lett.

2009

A Ferencváros visszakerülve az élvonalba gólnélküli döntetlent játszott Szombathelyen, a Pápa pedig 1-0-ra kikapott otthon az MTK-tól. Az FTC a hetedik, a Pápa a 11. helyen zárt.

2010

A Szolnok a Haladást fogadta és 0-0-ra végzett a nyitófordulóban, a Siófok is ikszelt, hiszen otthon 1-1-t játszott a Videotonnal. A Szolnok kipottyant, a Siófok megúszta a kiesést a szezon végén.

2011

Mindkét újonc három pontot zsebelt be a nyitányon. A Diósgyőr 4-1-re győzte le otthon a Zalaegerszeget, a Pécs szintén hazai pályán nyert 1-0-ra a Haladás ellen. A DVTK a hetedik, a PMFC a 12. helyen végzett.

2012

Az Eger Szombathelyen maradt alul 4-2-re, az MTK viszont 3-1-re lelépte a Kaposvárt hazai környezetben. A hevesiek kiestek az élvonalból, az MTK viszont az előkelő negyedik helyen fejezte be az elmúlt idényt.

Olvasói sztorik