NB I

Magyar betegség?

Tét nélkül leeresztve, avagy ha már zsebben van a bajnoki cím, akkor a magyar csapatok hajlamosak kiengedni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei bajnokságban elég szembetűnő, hogy a friss bajnokcsapatok az ünneplés után már nem képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint korábban. A Rangadó.hu most annak járt utána, hogy az első- és másodosztály aktuális aranyérmesei milyen teljesítményt nyújtottak annak tudtában, hogy már bajnokok.

Győri ETO

Hogy a kisalföldiek hajlamosak kiengedni, az már a Magyar Kupában, a Videoton elleni elődöntő-visszavágón, illetve a kecskeméti bajnoki meccsen is látszott.

A Ferencváros elleni bajnokavató után Kispesten vendégszerepelt a győri csapat, amelynek kezdőcsapatát Pintér Attila teljesen kicserélte. Kalmár Zsolt, Farkas II Balázs és Lubos Kamenár kapus először kapott lehetőség az idényben, de a Honvéd 2-0-ra nyert, az ETO-ban pedig Kink és Kvilitaia is a kiállítás sorsára jutott. A vezetőedző ugyan elégedett volt csapata hozzáállásával, de az már más kérdés, hogy három nappal a Magyar Kupa-döntő előtt mennyire volt jó ötlet, hogy soha nem látott összeállításban játszottak a kisalföldiek. A legújabb hír pedig az újdonsült bajnokcsapatról, hogy az Eger elleni szezonzáró előtt már szabadságot kapott a keret nagy része, és a már biztos kieső hevesiek ellen tartalékcsapattal állnak ki.

Puskás Akadémia

„Kicsit már ott van a fejekben, hogy bajnokok lettünk, ilyenkor már talán nehezebb felpörögni, ez a három meccs is nehezebb lesz így, mintha még nagyon kellett volna, de most már valóban a veretlenség megőrzése a célunk. Szeretnénk megdönteni még ezt a rekordot – mondta honlapunknak Szakály Dénes, a Puskás Akadémia egyik kulcsjátékosa a bajnoki ünneplés után, még veretlenként. Nos, a veretlenség csak a bajnoki cím megszerzéséig tartott, hiszen előbb a BKV Előre otthonában, majd otthon a Tatabánya ellen szenvedtek vereséget a felcsútiak.

– A szünet után nem ismertem rá a csapatomra: rossz felfogásban futballoztunk, siettettük a játékot – fakadt ki a második fiaskó után Benczés Miklós vezetőedző.

Mezőkövesd

Kicsit más a helyzet Mezőkövesden, hiszen papíron még nem nyerték meg az NB II Keleti-csoportját, de óriási csoda lenne, ha nem a borsodiak kapnák meg az aranyérmet az utolsó forduló után, hiszen a Vasasnak már tényleg csak nagyon minimális matematikai esélye van az elsőségre. Mindenesetre a legutóbbi, Cegléd elleni bajnoki előtt mindenki bajnokavatásra készült Mezőkövesden, amihez egy aprócska döntetlen is elég lett volna, ám derült égből érkezett a villámcsapás, és nem csak az eső, hanem a 3-1-es vereség is elmosta Véber György csapatának ünneplési reményeit.

– Tudat alatt már mindenki elhitte, hogy megvan a bajnoki cím… fejben nem úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna – mondta Kardos Norbert, a csapat játékosa.

Ellenpélda is akad

A teremlabdarúgó-bajnokság élvonalát idén hatalmas fölénnyel nyerte meg a Rába ETO, és a szezonból még hátralévő öt fordulóban is győzelmet ünnepelhettek, a futsal-bajnok tehát nem engedett ki akkor sem, mikor már az aranyérem a zsebben volt.

A tavalyi évben pedig a Debrecen lehet a pozitív példa, hiszen a hajdúságiak – ellentétben a Puskás Akadémiával – a bajnoki cím megnyerése után is veretlenek tudtak maradni, ahogyan az NB II-ben az MTK is szépen menetelt, pedig a zárás előtt hetekkel biztossá vált az elsősége.

Olvasói sztorik