NB I

Bajnokverés Kispesten

A Bp. Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a felforgatott összeállításban pályára lépő Győri ETO-t.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 28. forduló
Bp. Honvéd FC – Győri ETO FC 2-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Nagy G., 57.), Lovrics, Ignjatovics, Baráth B. – Vécsei (Diarra, 69.), Hidi, Zsivanovics – Tchami (Vernes, 60.), Lanzafame, Martínez. Edző: Marco Rossi
Győr: Kamenar – Tokody, Had, Djordjevics, Dinjar – Nicorec (Andrics, 55.), Pilibaitis, Kalmár (Kronaveter, 63.) – Dudás (Kvilitaia, 50.), Kink, Farkas II B. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Hidi (62.), Lanzafame (82.)
Kiállítva: Kink (53.), Kvilitaia (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több hiányzója és meglepetésembere is volt a bajnok Győrnek: nem játszhatott Völgyi, Strestík, Koltai és Kamber, kezdő volt viszont Kamenar, Kalmár, Marián Had, Dudás és Farkas II Balázs is. A hazaiak ismét számíthattak Lanzafame játékára.

A 11. percben Martínez passzát követően Lanzafame dekázott kettőt, majd ollózó mozdulattal lőtt 15 méterről, de a labda a háló tetején landolt. Inkább szép, mint veszélyes megmozdulás volt. Öt perccel később Ikenne-King beadását követően Zsivanovics fejelt a kapu fölé hét méterről, senkitől sem zavartatva. Az első húsz percben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, amit jól mutat, hogy Kemenes kapusnak semmi dolga nem volt. A 21. percben Martínez lőtt 17 méterről, de Kamenár megfogta. Két perccel később Martínez beadását követően Lanzafame lőtt a kapu fölé 15 méterről.

A 27. percben Dudás Ádám lőtt 18 méterről, Kemenes csak másodjára tudta fogni a labdát. A másik oldalon Martínez beadását Zsivanovics küldte a kapu mellé. A 34. percben megint Martínez adott be, ezúttal Lanzafame fejelt a bal alsó sarok mellé. A hajrában előbb Marián Had indítását követően Nicorec lőtt az oldalhálóba nyolc méterről, kisvártatva pedig Martínez lőtt a bal alsó sarok mellé hat méterről. A szünet előtt Vécsei került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Az 51. percben előbb Lanzafame, majd Hidi Patrik lövését ütötte ki Kamenár. Két perccel később Kink megkapta második sárga lapját, így a bajnokcsapat emberhátrányba került. A 61. percben Martínez bombáját még hárította a kapufa, de Lanzafame passza után Hidi Patrik lövése már a hálóban landolt (1-0). A folytatásban is a kispestiek támadtak, de szlovák kapusuk továbbra is bravúrosan védett, a 69. percben ismét Martínez kísérletezett. A hetvenedik percben Kvilitaia szabálytalankodott Nagy Gergővel, ezért piros lapot kapott.

A 79. percben Martínez lövése suhant el a kapufa mellett. Három perccel később egy hazai szöglet után Baráth Botond csúsztatta meg fejjel a labdát, amit így az egyedül hagyott Lanzafame elé került, ő pedig a hálóba fejelt (2-0). A 86. percben Vernes távoli szabadrúgása zúgott el a kapu felett. Három perccel később Kronaveter 19 méterről leadott szabadrúgását tolta szögletre Kemenes a felső léc alól. A 91. percben Lanzafame beadását követően Vernesnek már csak az üres kapuba kellett volna bepasszolnia a labdát, de nagyot mentettek a vendégek. Az utolsó percben Martínez hagyott ki egy helyzetet, ezzel zárult a találkozó.

A Honvéd az egész mérkőzés folyamán meggyőző fölényben volt, stílusosan és eredményesen játszott, tehát a győzelme teljesen megérdemelt. A győriek bajnoki címük tudatában tartalékoltak a jövő szerdai Magyar Kupa-döntőre, ráadásul húsz percen keresztül kettős emberhátrányban játszottak.

– Ezt vártam az ETO-tól! Tartalékos csapattal álltak fel, mert a kupadöntőre készülnek, megpróbálnak duplázni. Az alapcsapatból nem nagyon játszott senki – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – Nem szoktam ilyet tenni, de most a Honvéddal szemben kritikus vagyok. A nemzetközi kupaindulásért küzdenek, de negyven percen keresztül nem tudtak mit kezdeni a tartalékos Győrrel. Helyzetecskéik voltak, miközben az ETO kényelmesen játszotta azt, amit kellett, és ki akarták húzni valahogy. Az eredmény az első kiállításnál dőlt el a Honvéd javára. Az jogos volt, a másodikkal vannak gondjaim, szerintem az nem volt egyből piros, mert száz ilyen van egy meccsen. Kvilitaia lemaradt egy ütemmel, de nem volt aljas, és Nagy Gergőnek nem lett semmi baja, fél másodperc után már szaladt is vissza. Húsz percig kettős emberelőnyben voltak a kispestiek. Nem tudom, mi lett volna, ha fennmaradhat mind a tizenegy győri játékos. Kíváncsi lennék, hogy akkor vajon tudott volna nyerni a Honvéd, mert a mai játéka alapján nem érdemelt győzelmet. A korábbi meccseit is láttam, volt, hogy jól futballoztak, de ma keveset tettek a sikerért, és szerencséjük volt. Nincs szégyellnivalója az ETO-nak, sőt inkább fordítva…

Olvasói sztorik