NB I

Nem csillapodik a Strestík-ügy

Már az is kiderült, hogy a Győri ETO cseh légiósa nincs beszélőviszonyban az édesanyjával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros játékosa, Leonardo szárkapocscsonttörést szenvedett, miután a győri Marek Strestík szabálytalankodott ellene a vasárnapi rangadón. A csatár piros lapot és öt hónapos eltiltást kapott, ám a kedélyek nem nyugodtak meg. A magyarul tökéletesen beszélő cseh légiós édesanyja a közelmúltban elragadtatta magát: megsértette Leonardót egy internetes bejegyzésben. Ez csak olaj volt a tűzre…

„Jól felfújtátok, mit mondjak. Az a majom meggyógyul, és huhoghattok” – írta Strestík mamája, aztán persze kapott hideget-meleget a szurkolóktól. Később a Facebook-bejegyzést törölték. Ráadásul a sérülésről fent volt egy videófelvétel is, amellyel azt szeretné bizonyítani az anyuka, hogy fia nem szándékosan okozott sérülést a Fradi focistájának.

Péntek délután megjelent egy közlemény az ETO honlapján, miszerint Strestík elhatárolódik édesanyja hozzászólásától:

„Nagyon sajnálom, hogy édesanyám hozzászólt ehhez a témához, azt pedig még inkább, amit írt. Teljes mértékben elhatárolódok a kijelentésétől, fogalmam sincs, hogy amit írt, miért tette. Mi egyébként családi okok miatt nem tartjuk a kapcsolatot, lassan két éve nem beszélünk egymással, de erről többet nem szeretnék mondani. Az üggyel kapcsolatban csak azt tudom megismételni, amit a televízió nyilvánossága előtt, már a mérkőzés után is megtettem. Nagyon sajnálom ami történt, a sérülést nem szándékosan okoztam, a bajnoki címnek sem tudtam úgy örülni, mint a többiek, mert engem is megviseltek a történtek. Azt hiszem, nagyon kemény büntetést is kaptam, hiszen csaknem harminc mérkőzésről tiltottak el engem. Kívánom, hogy Leonardo minél hamarabb felépüljön, és remélem, hogy egyszer majd ő is elhiszi, hogy nem akartam neki sérülést okozni.”

Olvasói sztorik