NB II

A felcsúti aranyifjak újabb veresége

A Puskás Akadémia FC hazai pályán 1-0-ra kikapott a Tatabányától az NB II 28. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 28. forduló
Puskás Akadémia FC – FC Tatabánya 0-1 (0-1)
Felcsút, 400 néző. Játékvezető: Veizer
PFLA: Somodi – Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Nagy Zs. – Tóth II B. (Nagy D., 72.), Luque, Szakály D. – Baracskai (Gajdos Zs., a szünetben), Zsolnai (Morris, 58.), Kleinheisler. Edző: Benczés Miklós
Tatabánya: Dombai – Almási, Djurics, Hegedűs, Törtei – Huszák T. (Frank, 77.), Kovács II I., Oláh G., Bakos – Weitner (Szekér, 86.), Móri (Kis Sz., 69.). Edző: P. Nagy László
Gólszerző: Huszák (41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felcsútiak bajnoki címe és élvonalba jutása két héttel ezelőtt, a Kaposvár II elleni sikerrel vált biztossá. Az pedig a múlt héten dőlt el, hogy nem veretlenül végeznek az élen, hiszen kikaptak a BKV Előre otthonában. A tatabányaiaknál edzőváltás történt, Csertői Aurél helyett P. Nagy László vette át a csapat irányítását, egyre jobb eredményeket érnek el.

A hazaiak előtt adódott az első helyzet: Szakály Dénes szabadrúgását Kleinheisler László húsz méterről a kapu fölé lőtte. A negyedik percben Bakos Szabolcs kiugratta Weitner Ádámot, aki elöl Somodi Bence és a védők együttes erővel mentettek. Kisvártatva Aposztolopulosz 22 méteres lövése süvített el a kapufa mellett. A meccs elején a vendégek megpróbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, hiszen számunkra volt nagyobb tétje a találkoznak. A 16. percben Zsolnai Róbert passzát Szakály Dénes lőtte kapura, Dombai András vetődve védett, és az ismétlést is hárította.

A folytatásban egyértelműen átvették a játék irányítását a hazaiak, a tatabányaiak olykor percekig képtelenek voltak kiszabadulni saját tizenhatosuk előteréből. A 37. percben Szakály Dénes lövését védte bravúrral Dombai. Az eset után a nyújtott lábbal becsúszó Djurics kíméletlenül eltalálta Szakály térdét, de a kiállítást érő szabálytalanság után a játékvezető még sárga lapot sem adott. A 41. percben egy kényszerítő után Huszák Tamás középen tört kapura, Aposztolopulosz nem tudta szerelni, Somodi kapus nem mozdult ki, úgyhogy hat méterről a háló jobb alsó sarkába lőtt (0-1).

Érdekesség, hogy a két csapat őszi meccsén szintén Huszák góljával vezetett a Tatabányán, de a PFLA fordított, és 3-1-re nyert.

A második félidő elején Törtei Tamás szabálytalankodott Gajdos Zsolttal a tizenhatoson belül, a hazaiak cserejátékosa a földre került, de a játékvezető nem adott tizenegyest. Mindkét csapat aktívan játszott előrefelé, ez a helyzetek számán is meglátszott, eseménydús volt a játék. A 71. percben Kleinheisler lövését védte Dombai. Ez volt a második felvonás legígéretesebb hazai helyzete. A Puskás percenként ívelte be a labdát a szélekről, de ezek semmi veszélyt nem jelentettek, mindent kifejeltek a védők. Számolatlanul rúgtuk a szögleteket is a felcsútiak, de ezek sem hordoztak magukban számottevő veszélyt.

A meddő mezőnyfölény közepette a legvégén volt még egy helyzete a házigazdának, de mivel Nagy Dániel a kapu fölé lőtt, a Tatabánya ismét bravúros győzelmet aratott, és nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia edzője: – Több tanulsággal is szolgált a mérkőzés. Az első félidőben nagyon sokk ziccert dolgoztunk ki, de nem rúgtuk be azokat. A második felvonásban az volt a problémám, hogy nem tettünk többet a győzelemért. Nem ismertem rá a csapatomra, kapkodóan, nem jól felfogásban játszottunk. Nem úgy futballoztunk, ahogy szerettem volna, és ahogy korábban tettük. Siettettük és elkapkodtuk a támadásokat, pontatlanok voltunk, nem volt megfelelő távolság a játékosok között, illetve adódott egy-két gyengébb teljesítmény is. Látszott, hogy hol kell megerősíteni a csapatot. Az első félidő játéka alapján nem erre az eredményre szolgáltunk rá.

P. Nagy László, a Tatabánya edzője: – Gratulálok a Puskás Akadémiának a bajnoki címhez. Nekünk nagyon kellett ez a három pont az osztályozós hely eléréséhez. Nagy fegyver a győzelem, amit szerintem megérdemelten értünk el. Most jön a Gyirmót elleni meccsünk, amit ha szintén megnyerünk, talán nem kell osztályozót játszanunk. A hibáinkat leszámítva jól játszottunk, és nagyon jó csapatot győztünk le.

A hétvége további programja

Nyugati-csoport

Győri ETO II – Gyirmót FC 0-1 (0-0)

Gólszerző: Oross (92.)

Május 25. szombat

18 óra: SVSE-GYSEV-Goldscmidt – BKV Előre

18 óra: Aqvital-Publo Csákvári TK – Veszprém FC

18 óra: Kozármisleny SE – Zalaegerszegi TE FC

18 óra: Szombathelyi Haladás II – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Május 26. vasárnap

11 óra: Bajai LSE – Kaposvári Rákóczi II

18 óra: MVM Paks II – FC Ajka

Keleti-csoport

Május 25. szombat

18 óra: Kazincbarcikai BSC FC – Orosháza FC

18 óra: Szeged 2011 – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

18 óra: Vasas FC – DVSC-DEAC

18 óra: Ferencvárosi TC II – Újpest FC B

Május 26. vasárnap

18 óra: Mezőkövesd-Zsóry – Restart-Ceglédi VSE

18 óra: Békéscsabai Előre 1912 SE – Bp. Honvéd-MFA

19 óra: Szolnoki MÁV FC – Putnok VSE

Olvasói sztorik