NB II

„Lesz jövőre testvérpárharc!”

Szakály Dénes még nem tudja biztosan, hogy marad-e Felcsúton, de bízik benne, hogy a pályán összecsaphat a bátyjával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén matematikailag is biztossá vált, ami már jóval korábban eldőlt: az NB II Nyugati-csoportjában idén a Puskás Akadémia FC végez az élen. Szakály Dánes, a felcsútiak 25 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nyáron ugyan lejár a szerződése, de szeretne az élvonal újoncánál maradni, és jövőre megmérkőzni bátyjával, a DVSC-ben játszó Szakály Péterrel.

– Hajnalig tartott az ünneplés?
– Meg kellett ünnepelni ezt a sikert! Lehet ismerni a focistákat, fiatalok is vagyunk, ilyenkor talán belefér egy kis lazítás – mesélte Szakály Dénes. – A csapategységünket jellemzi, hogy mindenki ott volt szinte végig, és hát igen, Felcsúton kezdődött, majd Budapesten folytatódott a buli, ami majdnem reggelig eltartott… Viszont kedden az egyik hazai sporttelevízió stábja is lent volt az edzésünkön, és komoly munkát végeztünk, nem akarunk nagyon lazítani, még nincs vége a bajnokságnak.

– A cél most már a veretlenség megőrzése lesz?
– Kicsit már ott van a fejekben, hogy bajnokok lettünk, ilyenkor már talán nehezebb felpörögni, ez a három meccs is nehezebb lesz így, mintha még nagyon kellett volna, de most már valóban a veretlenség megőrzése a célunk. Szeretnénk megdönteni még ezt a rekordot.

– A bátyja gratulált már a feljutáshoz?
– Természetesen, de ő már télen gratulált nekünk előre is. Már az őszi szezonban is fantasztikus teljesítményt értünk el, meg ha NB II, akkor sem kis teljesítmény veretlenül lehozni a szezont, ez éppen nekik sikerült tavaly a DVSC-vel. Mondta, hogy helyünk van az első osztályban.

– Marad Felcsúton? Várja már a testvérpárharcot?
– Annál jobban már csak azt várnám, ha egy csapatban játszanánk… Nem tudom, még nem biztos, hogy maradok, hiszen nekem is, és másoknak is a csapatban lejár a szerződésünk, de szeretnék maradni, és úgy érzem, bíznak is bennem. Az csak nyáron fog eldőlni, hol folytatom jövőre, de szerintem lesz testvérpárharc az NB I-ben!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik