NB II

A testvére a példaképe

Szakály Dénes is szeretne eljutni arra a szintre, amire a bátyja, Péter már elért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek őszt produkált a Puskás Akadémia FC, hiszen 15 forduló után veretlenül vezeti az NB II Nyugati-csoportját. A csapat egyik meghatározó játékosa Szakály Dénes, aki az élvonalban címvédő Debrecen csapatkapitánya, Szakály Péter öccse. A fiatalabb testvér a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a szezon előtt még nem beszéltek róla, de most már ott motoszkál a fejekben a feljutás lehetősége.

– Jó őszt produkáltunk, hiszen veretlenül állunk az élen – kezdte Szakály Dénes. – És ha idevesszük, hogy a felkészülési meccseken sem kaptunk ki, akkor valóban elégedettek lehetünk.

– Napi téma az öltözőn belül a bajnoki cím megszerzése?
– Nem úgy vágtunk neki a szezonnak, de most már az erőviszonyok ismeretében úgy gondolom, elmondhatjuk, hogy nagy esélyesei vagyunk az aranyéremnek. Ha nagyon merész akarok lenni, akkor még azt is mondhatom, hogy vereséget sem szeretnénk szenvedni.

– Korábban már szerepelt az NB I-ben. Mik a tapasztalatai, milyen különbségek vannak a két osztály között?
– Igazából össze sem lehet hasonlítani. Habár mondjuk a tavalyi Zalaegerszeg, amelyben szerepeltem, elég gyengén muzsikált, de idén már a másodosztályban játszottunk velük. Egyébként a testvérem kint volt a Tatabánya elleni mérkőzésünkön, és azt mondta, hogy osztálykülönbség volt a két csapat között, sőt mi simán megállnánk a helyünket az NB I középmezőnyében is.

– Ha már szóba hozta a testvérét, akkor milyen érzés, hogy őt már a válogatottnál is számításba veszik?
– Természetesen nagyon büszke vagyok rá. Nyugodtan állíthatom, hogy nekem ő a példaképem. Szeretnék eljutni arra a szintre, amit ő képvisel, vagyis nemzetközi meccseken is bizonyítani, remélem, megadatik ez a lehetőség majd a jövőben. Azért nem sok testvérpár van a magyar labdarúgásban, akik eddig jutottak, úgyhogy ezt egy nagy dolognak tartom, de nekem még sokat kell fejlődnöm, remélem, hamarosan újra az élvonalban bizonyíthatok.

(címlapkép: vidi.hu)

Olvasói sztorik