NB II

Az élvonalra hajt a Puskás Akadémia

Nem tilos a feljutás az NB II-ben listavezető felcsútiak számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amíg a Videoton csak szenved az élvonalban, addig egy osztállyal lejjebb remekel a Puskás Akadémia FC. Mivel a felcsútiak papíron különváltak az anyaklubtól, elvben feljuthatnak az NB I-be. Ha akarnak – írja a Bors című napilap.

Augusztus közepe óta megállíthatatlan a Puskás Akadémia. Ősztől átszervezik a másodosztályt, ezért az NB II Nyugati-csoportjában szereplő csapat a következő idényre szóló tagság megszerzését tűzte ki céljául, ám a fiatalok alaposan belelendültek, és az idény egyharmada után az élen állnak. Ez nyilvánvalóan örömteli az akadémia híveinek, ugyanakkor számos kérdést felvet. Feljuthat-e a csapat az NB I-be? Mi lesz, ha nem? Elkezd szándékosan veszíteni?

– Mindig a soron következő meccset szeretnénk megnyerni, ám hogy mi lesz a bajnokság végén, azt nem tudom, hiszen nagyon sok mérkőzés van még hátra – magyarázta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia edzője, akinek nem lenne újdonság az NB II megnyerése, hiszen a Diósgyőr trénereként már sikerült neki ez a bravúr. – Egyelőre jól néz ki a tabella, de mi azt a célt fogalmaztuk meg, hogy az első ötben kell lennünk, hiszen ez biztosítja, hogy a másodosztályban maradjunk. A rutinos játékosaink, illetve a fiatal akadémisták aránya ugyanakkor megfelelő ahhoz, hogy jelentősebb terveink legyenek. Nem cél a feljutás, de nincs is megtiltva…

A PFLA kommunikációs igazgatója elárulta, egyelőre nincs is forgatókönyv arra az esetre, ha az együttes megnyerné az NB II-t. De azt is megjegyezte, hogy az esetleges bajnoki cím sem jelent automatikus élvonalbeli tagságot, hiszen akár vissza is léphet Benczés csapata.

A felcsúti körülmények már most fantasztikusak, s még inkább azzá válnak majd, ha 2014 tavaszára elkészül az új, 3500 fős ministadion, amely veri majd az összes hazai élvonalbeli pályát. Miért ne szerepelhetne rajta NB I-es csapat?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik