Hírek

Felcsút támogatását bírálja az MSZP

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy az Orbán Viktor által létrehozott felcsúti futballakadémia több pénzhez jutott a társaságiadó-kedvezményből (TAO) származó támogatásokból, mint a másik négy látvány-csapatsport összesen. A szocialisták az új sportállamtitkártól várnak változtatást – írja az MTI.

Varga László országgyűlési képviselő azt mondta, a támogatások ilyen elosztását szakmai indokok nem támasztják alá, az alapítvány ráadásul a TAO-támogatás nagy részét a felcsúti stadion építésére fordítja. Erről, csakúgy, mint a támogatási összegekről, az atlatszo.hu számolt be a napokban.

Az MSZP-s politikus szerint ez azt jelzi, hogy az Orbán-kormány „emlékművet” akar emelni magának Felcsúton.

Sürgette, hogy a pénzek elosztását a jövőben kössék objektív szempontokhoz, a teljesítményhez és a nézőszámhoz. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a diósgyőri futballcsapat mérkőzéseit átlagosan 7.500-an nézik meg a helyszínen, míg Felcsúton mindössze 1.800-an laknak, most mégis ott épülhet új stadion, miközben számos támogatási kérelem hónapok óta “parkol” a gazdasági minisztériumban.

Az MSZP továbbra is azt szorgalmazza, hogy a társaságiadó-kedvezménnyel ne csak az öt látvány-csapatsportot, hanem az összes olimpiai sportágat támogathassák a vállalkozások – mondta Varga László, abban bízva, hogy az új sportállamtitkár, Simicskó István változtat a pénzek elosztásának jelenlegi módján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik