NB II

„Amikor van meló, akkor jövök…”

Az örök beugró, P. Nagy László már ötödször lett a Tatabánya edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csertői Aurél helyett P. Nagy László vette át az NB II Nyugati-csoportjának kilencedik helyén álló FC Tatabánya csapatának irányítását. Az új vezetőedzőnek már nem ez lesz az első „beugrása”, hiszen korábban négyszer is ült hosszabb-rövidebb ideig mostani együttese kispadján. Az 57 éves tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha hívják, ő mindig szívesen segít.

– Hogyan éli meg, hogy már sokadjára hívják a csapathoz edzőnek?
– Van tisztességes munkám a tatabányai labdarúgásban, hiszen az utánpótlásban tevékenykedtem – kezdte P. Nagy László. – Természetesen örömteli, hogy gondolnak rám, hiszen egy edző számára egyfajta elismerést jelent, ha felkérik a munkavégzésre. Amikor van meló, akkor jövök…

– Melyik volt a leghosszabb időszaka korábban a csapatnál?
– Ez jó kérdés, pontosan magam sem tudom… Volt olyan, hogy csak néhány meccsre ugrottam be, addig, míg éppen elvégeztem az aktuális feladatomat. Volt, hogy egy szezonnál picivel többet maradtam, talán másfél év volt a leghosszabb időszakom. A városnak rengeteget köszönhet a csapat, de itt Tatbányán a helyi kisvállalkozók nem tudnák működtetni a csapatot, így amikor érkezik egy új tulajdonos, akkor törvényszerű, hogy hozza magával az embereit is, ez mindenhol így van. Amikor megy a szekér, és jönnek az eredmények, addig elfogadják az edzőt, de ha ez megváltozik, akkor előfordulnak személycserék.

– Mint korábbi kiváló tatabányai játékost, könnyebben elfogadják, vagy éppen ezért az elvárások is nagyobbak?
– Annyiban könnyű a helyzetem, hogy ismerem az itteni viszonyokat, nem kell azzal foglalkoznom, hogy feltérképezzem a csapatot, hiszen ismerem a játékosokat. Szerintem nagy probléma eddig sem volt a társasággal, talán a szerencse hibádzott csak, de egy új edző – és itt most nem csak a saját személyemről van szó – mindig új impulzust tud adni egy csapat életében. Sok időnk nem volt együtt készülni, hiszen szombaton már fontos mérkőzés vár ránk a Haladás kettő ellen, amin jól kell szerepelnünk, hogy elérjük a célunkat.

Róla mintázták a klubhűséget

Az 57 éves tréner 1976-ban igazolt a Tatabányai Bányászhoz, ahol 14 éven át játszott, és a klub egyik legsikeresebb játékosa lett. Kétszeres bajnoki ezüst- és bronzérmes a csapattal, amelyben 359 bajnoki mérkőzésen szerepelt és ötven gólt szerzett. Az aktív labdarúgást 1990-ben fejezte be. Kétszeres olimpiai válogatott, kilencszeres utánpótlás-válogatott.

Olvasói sztorik