NB II

Szerette a csapat Csertőit

A kiesés ellen küzdő Tatabánya középpályása, Weitner Ádám szerint előző edzőjükkel is kimásztak volna a gödörből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szárnyal az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Tatabánya együttese, amióta bő egy hónappal ezelőtt menesztették Csertői Aurél vezetőedzőt. Helyét az örök beugró P. Nagy László foglalta el, ami jó döntésnek bizonyult. A bajnokság vége előtt két fordulóval a hatodik helyen áll a gárda, négy ponttal lemaradva a biztos bennmaradást jelentő ötödik helytől, tehát minden bizonnyal osztályozóra kényszerül.

A tatabányaiak rutinos középpályása, Weitner Ádám a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte még három pontra van szükségük a hátralévő meccseken, és ez akár már a hétvégi, Puskás Akadémia elleni találkozón összejöhet. A 30 éves labdarúgó azt is hozzátette, szerinte Csertőivel is jöttek volna az eredmények.

– Azt kell mondanom, hogy minket, játékosokat érzékenyen érintett Csertői Aurél távozása, mivel jóban voltunk vele, szerette őt a csapat – mesélte a jelenlegi szezonban hat gólnál járó Weitner Ádám. – Az már egy másik kérdés, hogy nem voltunk vele eredményesek, de nem tartom igazságosnak, hogy ilyenkor mindig az edzőt kell eltávolítani, hiszen a játékosok ugyanúgy hibásak a rosszabb teljesítményben. Aztán érkezett egy Tatabányán nagy tiszteletnek örvendő tréner, aki egész életében itt futballozott, és változtatott a játékunkon. Másképpen focizunk, és hadrenden is változtattunk. Mostanában szerencsénk is van, ami Auréllal nem volt jellemző, akkor figyelmetlenségek miatt vesztettünk fontos pontokat. Úgy gondolom, nem volt gond az előző trénerrel, vele is ki tudtunk volna jönni a gödörből.

– Pénteken a Puskás Akadémia otthonába látogatnak, ahol nagyon fontos lenne egy győzelem. Mit vár az összecsapástól?
– Két meccs van még hátra a bajnokságból, de horror ez az egész, hogy összevissza kell számolgatni, sajnos egyáltalán nem lehet tutira menni. Mi úgy számolunk, hogy egy győzelemre mindenképpen szükségünk van, és mivel mindkét ellenfelünk előrébb áll nálunk, ezért bravúrra lesz szükség. A Puskás Akadémiát rendkívül tiszteljük, megkérdőjelezhetetlen az idei szereplésük, abszolút megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Szeretnénk szervezetten futballozni ellenük. Jó sorozatban vagyunk, a legutóbbi meccseken kilenc gólt rúgtunk, és egyet sem kaptunk, tehát remek formának örvend a csapat, ezért úgy gondolom, elkaphatjuk őket.

– Mennyire könnyítheti meg a Tatabánya dolgát, hogy a Puskás már bajnok? Talán ilyenkor már kiengednek, hiszen elszenvedték első vereségüket is…
– Ismerem a legtöbb játékosukat, akik azért vannak annyira profik, hogy nem engednek ki, még akkor sem, amikor már megnyerték a bajnokságot. Természetesen arra azért lehet számítani, hogy máshogy fogják fel a meccset, hiszen legutóbb is beleszaladtak egy vereségbe a BKV Előre otthonában, ahol mi például ötöt rúgtunk. Azonban tévés meccs lesz, biztosan sokan kíváncsiak rájuk, hogy ki nyerhette meg ilyen simán a másodosztályt, ezért úgy gondolom, hogy maximálisan oda fogják tenni magukat, de azért bízom benne, hogy nyerni tudunk.

– A Puskás Akadémia elnöke, Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc volt a tatabányai klub tulajdonosa egészen a télig, amikor kiszállt a klubtól. Vérbeli presztízsmeccsre lehet számítani?
– Megmondom őszintén, számomra nem tiszta az ügy. Én tisztességes embernek ismertem őt meg, ő hozott engem ide Gyirmótról. Olyan dolgok történtek a télen, amit részleteiben szerintem senki nem ismer. Nem tudom, mennyire van nehéz helyzetben a tatabányai klub, hiszen mindenkinek lejár a szerződése nyáron, nem tudjuk, hogy mi lesz jövőre. Bizonytalanság veszi körül a mindennapjainkat, lehet, hogy emiatt is szerepeltünk halványabban a tavasz elején. Számomra nem Mészáros Lőrinc személye miatt lesz presztízs az összecsapást, hanem mert a bajnokkal játszunk egy jó pályán, miközben mi a kiesés ellen küzdünk.

– Változott valami a csapatnál az ő távozása óta, akár anyagiakban?
– A fizetéssel sosem volt gond, mindig percre pontosan megkaptuk a bérünket. Ez a mostani az első hónap, hogy volt egy kisebb csúszás. Profi szerződésünk van azonban, úgyhogy ez nem jelenthet gondot. Ami változást mi érzékelünk, hogy kevesebb ember dolgozik a csapat körül, új technikai vezetőnk lett, kapusedző pedig nincs jelenleg a gárdánál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik