NB II

Véber György nem tajtékzott

Kardos Norbert szerint az égiek is közbeszóltak, hogy hétvégén elmaradt a bajnokavatás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A behűtött pezsgők felbontására egyelőre várni kell Mezőkövesden. Az NB II Keleti-csoportjának éllovasa hétvégén már egy döntetlennel is bajnoki címet ünnepelhetett volna, mégis 3-1-re kikapott hazai pályán a gyenge tavaszt produkáló Ceglédtől. Véber György vezetőedző csapatának esélyei így sem csökkentek az utolsó forduló előtt, hiszen a Vasasnak már csak matematikai sansza van arra, hogy az aranyérmet megszerezze. Kardos Norbert, a borsodiak védője ugyan betalált a Cegléd ellen a 88. percben, de ez már csak a szépítésre volt elég. A 24 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, fejben nem úgy álltak hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna.

– Nagyon nem úgy sikerült a Cegléd elleni meccsünk, ahogy terveztük – kezdte Kardos Norbert. – Az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy már a kezdést elszúrtuk. Tudat alatt már mindenki elhitte, hogy megvan a bajnoki cím, amitől azért nem is állunk messze, hiszen így is nyolc gól a különbség. Aztán a másik, hogy jött egy óriási felhőszakadás, és szinte egyáltalán nem lehetett játszani a pályán. Kicsit hasonló volt ez az összecsapás, mint a Szeged elleni, ahol hasonlóképpen lebrusztolt minket az ellenfél. Fizikálisan kicsit talán erősebb volt a Cegléd a középpályán. Persze nem ez a lényeg, hanem hogy fejben nem úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna.

– Mi a cél a Ferencváros kettő ellen a zárófordulóban? Elég a döntetlen?
– Semmiféleképpen nem az egy pontért megyünk, mert az utolsó két kör előtt a mesterünk azt mondta, hogy hat pontot kell hozni, most hármat elbuktunk, de hármat még megszerezhetünk, és ez is lesz a célunk szombaton. Nem is szabad másban gondolkodni, csak a győzelemben.

– Véber György nagyon lehordta a játékosokat az öltözőben?
– Köztudott, hogy vehemens edző, de nagyon higgadtan értékelt, egy hangos szó nem hagyta el a száját. Gondolom, ő tudja, kik azok a játékosok, akikkel neki beszéde van, és azokkal el fogja rendezni ezt a dolgot. Az öltözőben azt mondta, ha már ez így alakult, akkor a Ferencváros otthonában nyernünk kell, és akkor lehet majd ünnepelni hazafelé.

Nem lépték át az árnyékukat

A bajnokjelölt Mezőkövesd vezetőedzője, Véber György úgy vélekedett, hogy játékosai fejben voltak gyengék a mérkőzésen. Azt is elárulta, tudomása szerint néhány játékos már szombaton megünnepelte a bajnoki aranyat, pedig a Cegléd elleni meccs csak másnap volt. Lehet, hogy nekik tényleg másnap volt?!

– Egy lépéssel a siker előtt borzasztó hangulatban vagyok, igazi magyaros történet. Nem sikerült átlépnünk az árnyékunkat – mondta a tréner a kovesdisport.hu oldalon. – Ha egy csapat nem tesz a sikerért, hetven perc után hiába akar, semmi sem fog sikerülni. Rossz érzéseim voltak a meccs előtt, a vezetők is megtették az előkészületeket, de a csapat nem érezte át, miről szól ez, nem is lehetett más a vége. Kedden megbeszéljük a dolgokat, mert híreim szerint, s erről még meg kell még bizonyosodnom, lehet, hogy páran már szombaton megünnepelték a bajnoki címet. Persze, három ponttal és nyolc góllal vezetünk, csoda kellene a Vasas sikeréhez, de történnek csodák, ezért komolyan kell készülnünk az FTC ellen. Meg kell lennie a győzelemnek – nem az egy pontnak –, és a bajnoki címnek. A profiknak a győzelmet egy napig szabad ünnepelniük, a vereséget egy nap alatt el kell felejteniük. Pánikhangulat nincs. Tisztességesen felkészülünk, ahogyan eddig is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik