NB I

Remeklő újoncok nyomában

Az MTK a Haladás, az Eger pedig a Szolnok útján? Volt már rá példa, hogy a feljutó bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I idei két újonca közül az MTK a harmadik helyen áll jelenleg, és nagy eséllyel pályázik az éremszerzésre. Úgy néz ki, az Eger viszont ismét csak egy évet töltött a legjobbak között, hiszen a szezon végén elbúcsúzik az élvonaltól. Egyik teljesítmény sem példa nélküli, ha visszatekintünk az elmúlt szezon feljutóira, hiszen a fővárosi kék-fehérek a Haladás 2008–2009-es teljesítményét, a hevesiek pedig a Szolnok két évvel ezelőtti mélyrepülését másolják, legalábbis az eddigiek alapján. A Rangadó.hu most arról készített visszatekintést, hogy az elmúlt öt idényben hogyan szerepeltek a feljutók a bajnokságban.

2007–2008

A Nyíregyháza friss feljutóként középcsapattá tudott válni, hiszen 43 pontot szerezve a kilencedik helyen zárt, míg a Siófok épphogy elkerülte a blamát, hiszen egy pozícióval előzte meg a jobbik kiesőt.

2008–2009

Ez a szezon kiválóan sikerült a két feljutónak. A Haladás története legjobb eredményét érte el azzal, hogy bronzérmet szerzett, de a Kecskemétre sem lehetett panasz, hiszen az alföldiek ötödikek lettek.

2009–2010

Az ismert okok a másodosztályba száműzték a Ferencvárost, de a zöld-fehérek az NB I-be feljutva első szezonjukban hetedikek lettek, míg a Pápa a 11. helyen zárt, tehát az újoncok a középmezőnyben végeztek 2010 tavaszán.

2010–2011

Ez a bajnokság szöges ellentétben állt a két évvel korábbival. A Szolnok 16., azaz utolsó helyen zárt és kiesett, míg a Siófok 14. lett, és éppen hogy elkerülte a kudarcot. A Szolnok akkor 21 pontot gyűjtött az idény során.

2011–2012

A Diósgyőr feltöltődve, újult erővel nekivágva hetedik lett, míg a Pécs a 12. helyen zárt, vagyis tavaly is két középcsapatot adott a két újonc. Idén már mindenképpen változik ez a trend, hiszen az MTK az egyik élcsapat, az Eger pedig az egyik kiesőjelölt a bajnokságban, és lehet, hogy a hétvégén végleg meg is pecsételődik az ezer sebből vérző hevesiek sorsa.

Olvasói sztorik