NB I

Kecskeméten és a Videotonnál nagyon bejött az edzőváltás

Ha a bajnoki teljesítményeket vesszük alapul, akkor Diósgyőrben és Egerben viszont nem értek el jobb eredményeket az új trénerekkel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Zsivóczky Gyula már a sokadik edző az NB I-ben aki valamilyen ok miatt távozik egy csapatból. Persze a legtöbbször a gyenge teljesítmény az oka egy-egy edzőváltásnak. A Rangadó. hu mostani összeállításában azt veszi górcső alá, hogy a távozó és érkező edzők milyen statisztikát tudtak produkálni a bajnoki pontok tükrében.

Paks

Mindjárt az első bajnoki után lemondott Kis Károly, aki két és fél évig irányította a paksi csapatot, egy Pécs elleni hazai 3-2-es vereség volt a búcsúmeccse a Szolnok jelenlegi edzőjének. Négy meccs erejéig Máté Csaba irányította de csak három döntetlenre és egy vereségre futotta az ő irányítása mellett (25 %-os teljesítmény). Augusztus 30-án az azóta már magyar útlevéllel is rendelkező Tomiszlav Szivics irányítja a paksi együttest, akivel 50 %-os a gárda.

Pápa

Ifj, Bene Ferenccel kezdte az idei bajnokságot a Lombard Pápa csapata, de a Diósgyőr jelenlegi másodedzőjének csupán öt meccs jutott a bakonyiaknál, és mindössze két ponttal gazdagodtak ezalatt (13 %). Kovács László megbízatása csak egy meccsre szólt, de akkor 3-0-ra meg is verték a Kaposvárt a pápaiak. A minap menesztett Zsivóczky Gyulával húsz meccsen 19 pontot gyűjtöttek, ami 31 %-os teljesítménynek felel meg.

FTC

Augusztus 21-én vette át a Ferencvárosnál a csapat irányítását a holland szakember, Ricardo Moniz. Elődjével, Détári Lajossal négy mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és egy vereség jutott a zöld-fehéreknek (41 %), míg a jelenlegi vezetőedzővel 56 %-os a Ferencváros.

Kecskemét

Török László szeptember 17-én mondott le, irányítása alatt hét bajnokit játszott és öt pontot gyűjtött a KTE (23 %). Szabó István az Újpest elleni meccsen csak beugró volt, vele kikaptak az alföldiek. A Szigetszentmiklósról érkező Horváth Ferenc érkezése óta viszont talpra állt a klub. A frappáns nyilatkozatairól is híres tréner irányításával 61 %-on teljesít a gárda, ami igazán kiválónak számít.

Diósgyőr

Miskolcon is már a harmadik edző irányít, hiszen november végéig Sisa Tibor (15 meccs, 44 %) volt a vezetőedző, majd a szakmai igazgató Szentes Lázár vette át a csapat irányítását (8 meccs, 45 %), de a siófoki zakó után lemondott. Kovac Zoltán edzősködése alatt három meccset játszott a Disgyőr, de győzni még nem tudott, csak két döntetlenre futotta (22 %).

Pécs

A PMFC-nél a téli szünetben váltak meg Supka Attilától. Vele 17 meccsen 19 pontot gyűjtöttek (37 %), míg tavasszal a Lőrincz Emil – Márton Gábor edződuóval a kilenc bajnokin gyűjtött 12 pont 44 %-os teljesítményt jelent.

Eger

Pécshez hasonlóan szintén télen, bár már februárban történt edzőváltás Egerben is. Simon Attilával 21 %, Mészáros Ferenccel 14 % a csapat teljesítménye a számok nyelvén, bár utóbbi esetében azért az egyre kilátástalanabb anyagi helyzet is minden bizonnyal sokat nyom a latba.

Újpest

A Paks elleni 6-0-s hazai zakó kellett ahhoz, hogy a lila-fehéreknél leváltsák a belga Jos Daerdent, akivel 40 %-ra voltak képesek, honfitársával, Marc Leliévre-rel viszont már jóval eredményesebbek Kabáték, hiszen 54 %-on teljesítenek.

Videoton

Székesfehérváron ha csak a bajnoki szereplést vizsgáljuk, akkor nagyon bejött az edzőváltás. Paolo Sousával mindössze 50 %-ot, José Gomessel viszont 81 % -ot teljesít a Videoton, ami minőségi javulásnak mondható, nem is csoda hogy a piros-kékek már a második helyen állnak a tabellán.

Olvasói sztorik