NB II

„Sokkal jobban nézünk ki tartalmilag”

Dobos Attila szerint tanultak a tavalyi hibájukból, és ugyanabba a gödörbe nem lelépnek bele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyáron remekül, szám szerint zsinórban hat győzelemmel kezdte a szezont a Mezőkövesd-Zsóry az NB II Keleti-csoportjában. A borsodiak magabiztosan vezették a tabellát, de aztán mélyrepülés következett.

Tavasszal is remekül, szám szerint zsinórban négy győzelemmel rajtolt a csapat, és a riválisok botladozásának köszönhetően megint az élre állt. Legutóbb a megyei rangadón a Kazincbarcikát győzték le 2-1-re. Az első gól Dobos Attila révén már a második percben megszületett, de a 34 éves középpályást nem sokkal később, a hetedik percben sérülés miatt le kellett cserélni. Mint kiderült, viszonylag súlyos a probléma, hiszen az orvos előírására két hétig egyáltalán nem edzhet a játékos, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, tavasszal eddig minden alkalommal meggyőző játékkal rukkoltak elő, ezért bízik benne, hogy ezúttal nem fognak megtorpanni.

– Miért kellett lecserélni a Kazincbarcika elleni meccs elején?

– Elég peches vagyok, mert miután a második percben gólt szereztem, a hetedik percben, egy ártatlan szituációban beszakadt a combhajlítóizmom – mondta Dobos Attila. – Két vizsgálaton és kezeléseken már túl vagyok, két hét múlva vissza kell mennem Mohácsi doktorhoz kontrollra, Székesfehérvárra, s akkor majd eldől, hogy újrakezdhetem-e a mozgást. Addig teljes pihenőt írt elő, Miskolcon fizikoterápiás kezeléseken veszek részt minden nap, utána pedig az ultrahangos vizsgálat majd megállapítja, mennyire forrtak össze az izomroston. Nagyon sajnálom, mert jó erőben vagyok. Jól is ment a játék, három meccsen játszottam, lőttem két gólt, tehát jól indult a tavaszi szezon. Illetve nem is három meccs volt az, csupán kettő, plusz hét perc…

– Mennyiben hasonló ez a remek idénykezdet, mint a tavaly nyári?
– Annyiban, hogy az eredmények ugyanúgy jönnek, mint akkor. Azonban sokkal jobban nézünk ki tartalmilag, ami labdarúgást illeti! Tavaly voltak nehézségeink, előfordult, hogy szerencsével nyertünk, most viszont nagyon meggyőző játékkal rukkoltunk elő minden alkalommal. Jól sikerültek az igazolások, a tél folyamán erősödött a csapategység, remek közösség alakult ki az öltözőben. A vezetőedzőnk megtalálta velünk a közös hangot, teljesen megbízunk benne, igazi vezérünknek tekintjük, felnézünk rá, tiszteljük.

– Mit kell tennie a csapatnak, hogy ez a jó sorozat ne szakadjon meg úgy, mint ősszel?
– Többen is nyilatkozták már, hogy nem eshetünk ugyanabba a hibába. Tanultunk belőle, és ugyanabba a gödörbe nem fogunk belelépni. Jobb játékkal rukkolunk ki, jobb focit játszunk, mint fél évvel ezelőtt, s ez nagyon fontos.

Olvasói sztorik