Videó

Elolvadt hátrány

A Mezőkövesd-Zsóry 3-2-re nyert a Vasas otthonában az NB II Keleti-csoportjának 19. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hamar nyilvánvalóvá tette a borsodi együttes, hogy a három pontért utazott a fővárosba, hiszen két perc alatt három lövéssel veszélyeztette Szatmári kapuját. Petneházi Márk második, 18 méteres löketénél már tehetetlen volt az angyalföldi kapus, igaz, a labda megpattant az egyik védőn. A gól felébresztette a hazai csapatot, Szántai kétszer védett, mígnem a 12. percben Lucas fejessel egyenlített: Hohmann középre adása után berobbant, és a léc alá bólintott – tudósít a kovesdisport.hu.

Eseménytelen hat perc következett, amelynek végére Petneházi tett pontot egy jól eltalált lövéssel: a támadás a baloldalról indult, Hamar Ádám középre gurított labdáját Petneházi megtolta, majd kilőtte a bal felső sarkot, újra megszerezve a vezetést a Mezőkövesdnek. A folytatásban fölénybe került a Vasas, amely negyedóra alatt háromszor is helyzetbe került, előbb Wilson egyenlíthetett volna, a labdát elhúzta Szántai mellett, majd elesett, de nem kapott büntetőt. Majd Hohmann és Bobo játszottak össze kétszer is, előbb az egyik, majd a másik légiós kísérletezett emeléssel és lövéssel, de próbálkozásukat nem koronázta siker.

A második játékrészt ismét a látogató kezdte jobban, előbb Dobos lövése, majd Lakatos szöglet utáni fejese veszélyeztette a hazai kaput, majd ugyanezek Bobo és Lucas révén a túloldalon megismétlődtek, kevésbé gólveszélyes kivitelben. A 64. percben egy kontra után Bognár ziccerét mentette szögletre a kapus, a beívelésre pedig Menougong csapott le, s öt méterről a hálóba lőtt. A kétgólos előny megszerzése után ismét a Vasas volt lépéskényszerben, Deyvisonnak volt két próbálkozása, majd a 75. percben, alig két perccel beállása után Szilágyi szépített: szép összjáték és egy csel után kilőtte a jobb sarkot.

A csatár a mennybe mehetett volna, ha négy perccel később ismét betalál, de a mezőkövesdi védők a gólvonalról menteni tudták a lövését. A 86. percben Bogdány eldönthette volna a három pont sorsát, de Menougong beadását 11 méterről a kapu mellé fejelte. A hosszabbításban aztán majdnem büntetett a Vasas, de Hohmann és Deyvison elcselezte a helyzetet. Győzelmével a Mezőkövesd fölzárkózott a hazai pályán bukó Békéscsaba, és a most legyőzött Vasas mögé, hátránya kettő, illetve egy pont a riválisokkal szemben.

Olvasói sztorik