NB II

Mezőkövesden minden tökéletes

Petneházi Márk szerint a csapategységben rejlik a remekül rajtoló NB II-es csapat ereje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyszerű formában kezdte a tavaszi szezont az NB II Keleti-csoportjában szereplő Mezőkövesd-Zsóry együttese. Mindhárom bajnokijukat megnyerték a borsodiak, legutóbb a Vasas otthonában győztek 3-2-re. A találkozón kétszer is eredményes volt Petneházi Márk, akit télen igazoltak Nyíregyházáról, de korábban az Orosháza és a Zalaegerszeg csapatában is szerepelt. A 24 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jól érzi magát új csapatában, és Mezőkövesden minden adott ahhoz, hogy a Vasas-meccshez hasonló szép győzelmeket arathassanak.

– Nagyszerű meccs volt! Gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és a Vasas egy kicsit meg is lepett minket, mert elég érdekes stílusban futballozott. Ők ívelgették fel a labdákat, mi pedig próbáltuk játszani a saját játékunkat, így ki is tudtunk alakítani sok helyzetet, amiből hármat sikerült berúgni.

– Két gólt szerzett, hogy emlékszik vissza ezekre?
– Az elsőnél egy kifejelt labdát rúgtam vissza kapásból, amibe középen is beleértek, így tehetetlen volt a kapus. A második találatomnál pedig Hamar Ádám szerzett labdát a tizenhatoson belül, visszapasszolta nekem, és egy igazítás után elrúgtam a hosszúba.

– Tavasszal eddig háromból három meccset nyertek, minek köszönhető ez a jó forma?
– Úgy érzem, nagyon egyben van a csapat, mindenki segíti a másikat. Csináljuk a dolgunkat, nem foglalkozunk másokkal. Csak saját magunkra koncentrálunk, és úgy gondolom, ez lehet egyelőre a siker kulcsa.

– Télen igazolt Mezőkövesdre, hogy érzi magát az együttesnél?
– Nagyon jól érzem magam a gárdánál. Nagyon jó a csapategység, kiváló munkát végez a szakmai stáb. Tökéletesnek mondanám az eddigi itt eltöltött három hónapot.

– Hétvégén a megerősödött Kazincbarcika csapatát fogadják, mit vár az összecsapástól?
– Elég jó csapat ellen fogunk pályára lépni, kíváncsian várom ezt a mérkőzést. Mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen hazai pályán játszunk. Szeretnénk folytatni a kiváló sorozatunkat, és reméljük, hogy az ő szériájuk szakad meg a hétvégén.

– Milyen célokkal vágott neki a tavasznak a Mezőkövesd?
– Az alapcél az, hogy az első ötbe kerüljünk be, azon belül pedig minél jobb helyezést érjünk el.

Olvasói sztorik