NB I

Osztrákokat vert a Diósgyőr

Marjanovics és Grumics góljával a DVTK 2-0-ra nyert a másodosztályú Mattersburg ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SV BauWelt Koch Mattersburg (osztrák) – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Bük. Játékvezető: Pintér Cs.
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Vági, Debreceni, Németh M. – Nikházi, Egerszegi, Bori – Csirszki, Takács T., Marjanovics. Cserék: Rajics, Okuka, Kádár, Huszics, Kosztics, Elek Á., Bacsa, Barczi, Gosztonyi, Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Marjanovics (5.), Grumics (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga selejtezőjére készülő Diósgyőr az osztrák másodosztályban középcsapatnak számító, de a felkészülésben előbbre járó Mattersburg ellen játszott edzőmérkőzést Bükön. Leisztinger Tamás tulajdonos szerepvállalása óta mindig a vasi kisváros a DVTK főhadiszállása a felkészülési időszakokban. Ezen a meccsen nem kapott lehetőséget Ivan Rados kapus, ott volt viszont a pályán a Szigetszentmiklós vajdasági csatára, a próbajátékon lévő Takács Tamás.

A meccset az osztrákok kezdték jobban, az első öt percben háromszor is védenie kellett Antal Botondnak. Aztán jött a futball szokásos bosszúja, és az első lehetőségét gólra váltotta a magyar csapat: Nikházi ugratta ki remek ütemben Marjanovicsot, aki két védő között begyalogolt a tizenhatoson belülre, és az elé vetődő kapus fölött a kapu közepébe passzolt (1-0). A gól nem tett jót a meccsnek, mert csak nagy ritkán forogtak veszélyben a kapuk, inkább mezőnyjátékot láttunk, sajnos sokszor bosszantó hibákkal.

A második félidőben teljesen új csapat lépett pályára a diósgyőri oldalon. Tomiszlav Szivics csapata aktívabb kezdte a játékot, az 56. percben Okuka szerzett labdát a saját térfelén, ötven méteren keresztül vezette, majd húsz méterről kapura lőtt, a labda a kapu mellé ment volna, de érkezett Grumics, és az ötösön beletette a lábát, így a háló közepébe vágódott (2-0). Ezek után ugyanaz a forgatókönyv érvényesült, ami az első félidőben: a Mattersburg játszott mezőnyfölényben, de ez meddőnek bizonyult. Rajics kapusnak egyszer kellett ziccert hárítania, ezt meg is tette , így első felkészülési meccsét 2-0-ra megnyerte a Diósgyőr.

– Tompák voltunk, ami nem is csoda, hiszen délelőtt még kemény kondiedzésen vett részt a csapat. Most a frissítésnek kell következnie, hiszen jövő csütörtökön már a nemzetközi kupában szereplünk. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, és tulajdonképpen százszázalékos volt a helyzetkihasználásunk – nyilatkozta a meccs után Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Olvasói sztorik