NB I

A kapus volt a tragikus hős

A Diósgyőr – a végig jól védő Tujvel hibáját kihasználva – 2-1-re nyert a Kecskemét ellen az élvonal negyedik fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Bognár T.
DVTK: Rados – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Egerszegi – Bori (Marjanovics, 61.), Bognár I. (Nikházi, 73.), Gosztonyi – Bacsa (Takács T., 61.), Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
KTE: Tujvel – Botka, Lovrics, Karan, Varga R., Farkas A. – Vukaszovics, Szavics (Eninful, 66.), Kitl – Balázs Zs. (Pavicsevics, 78.), Novák Cs. (N’Diaye, 62.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Grumics (15.), Takács T. (93.), illetve Vukaszovics (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A veretlen Diósgyőr a nyeretlen Kecskemétet fogadta, tehát Tomiszlav Szivics vezetőedző ismét korábbi klubja ellen irányította jelenlegi csapatát. A hazaiak közül hiányzott Debreceni András, akinek gyereke született, és a sérült Elek Ákos sem játszhatott.

A hetedik percben Bacsa Patrik fejelt az oldalhálóba, négy perccel később Grumics lőtt a kapu mellé. A 15. percben Okuka beadása után Grumics két kecskeméti védő közül fejelt a hálóba (1-0). A 22. percben Bognár István passza után a kecsegtető helyzetbe kerülő Grumics lövés helyett Bacsa Patrikot akarta megjátszani, de az alföldiek tisztáztak.

Négy perccel később egy szabadrúgás után Karan fejesét védte Rados. A 38. percben Bacsa szöglet utáni fejesét Tujvel kiütötte. A 42. percben Bognár újabb tökéletes indítását Okuka lőtte kapura, Tujvel vetődve védett, majd a kipattanót a DVTK légiósa ismét a kapusba lőtte. A szünet előtt Egerszegi lövését is kivédte a szlovák hálóőr.

A második félidő elején bő tíz percig nem alakult ki komoly helyzet, aztán az 57. percben Vukaszovics távoli bombája a hálóban kötött ki, Rados hiába vetődött (1-1). A 62. percben Marjanovics lőtt kapura egy visszafejelt labdát, de Tujvel megfogta. A 69. percben Takács Tamás lövése pattogott el a kapufa mellett, a másik oldalon Radosnak kellett kifutva mentenie N’Diaye elől. A kecskemétiek lábra kaptak az egyenlítőgóltól, és egyre bátrabbak lettek. A 75. percben egy szöglet után az ötösön belül várakozó N’Diaye nem tudott kapura fejelni.

A DVTK nem nagyon tudott sebességet váltani, a hajrában úgy tűnt, a vendégek urai a helyzetnek. A 85. percben Grumics maradt le egy hajszállal Gosztonyi szabadrúgásáról. Négy perccel később egy újabb hazai szögletet követően Takács Tamás lőtt kapura, de Tujvel ezt is fogta. A lefújás előtti pillanatokban is próbálkoztak a hazaiak, de Gosztonyi lövését is védte a KTE kapusa, utána viszont Okuka beadását az egész meccsen remekül védő Tujvel éppen Takács Tamás elé ejtette, aki a 93. percben megszerezte élete első NB I-es gólját (2-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Ha mondják, hogy ne idegeskedjünk, nyugodtan ülünk a végéig… Védekezésre rendezkedtek be a kecskemétiek, a minimális céljuk az egy pont megszerzése volt. Nehéz volt feltörni a védekezésüket, de jött a gól, ami viszont szerintem eléggé megnyugtatta a hazaiakat, ezért eléggé alacsony színvonalú mérkőzést láttunk.

A második félidőben nem nagyon tudtak előrefelé építkezni a diósgyőriek, támadásaikba mindig hiba csúszott, és egyre pontatlanabbá váltak, ettől pedig vérszemet kaptak a vendégek, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Nem mondom, hogy benne volt a játékban az egyenlítés, de hogy magára talált a KTE, az csak a DVTK hibája. Ha nyomás alá helyezik ellenfelüket a hazaiak, azok nem tudnak kijönni.

Egy-egy után felváltva vezettek támadásokat a csapatok, de diósgyőriekből hiányoltam a frissességet, némi tanácstalanságot láttam rajtuk, de ismét bizonyították, hogy mentálisan erősek, hiszen az utolsó pillanatban sikerült megszerezniük a győztes gólt.

Olvasói sztorik