NB I

Gosztonyi-dupla a Pécs otthonában

A továbbra is veretlen Diósgyőr 2-1-re győzött a nyeretlen PMFC vendégeként az élvonal ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK 1-2 (0-2)
Pécs, 1200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
PMFC: Gőcze – Nagy J. (Wittrédi, 76.), Balogh B., Romics, Uzoma – Horváth A., Mohl (Rácz F., 33.), Szatmári, Márkvárt – Heffler N., Pölöskey (Fröhlich, a szünetben). Megbízott edző: Kulcsár Árpád
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Gosztonyi (Takács T., 78.), Elek Á., Nikházi (Egerszegi, 68.), Németh M. (Bognár I., 52.) – Bacsa, Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Wittrédi (tizenegyesből 94.), illetve Gosztonyi (14., 21.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A veretlen Diósgyőr a nyeretlen PMFC otthonában lépett pályára vasárnap este. A DVTK csapatkapitánya, Elek Ákos meggyógyult, Szalai Vilmos papírjai is rendben vannak, ugyanakkor a Bulgáriában lábujjtörést szenvedett Barczi Dávidra még mindig nem számíthat a szakvezetés. A hazaiak vezetőedzője, Véber György eltiltás miatt most sem ülhetett a kispadon.

A nyolcadik percben Elek Ákos ragyogó passza után Németh Milán lövését védte Gőcze. Három perccel később Gosztonyi egy szép csel után a kapufa mellé lőtt. A túloldalon egy szabadrúgás után Pölöskey fejelt a kapu mellé, de már lesen volt. A 14. percben Grumics fejjel megcsúsztatott egy bedobást, Gosztonyi pedig a hálóba továbbított (0-1). A 18. percben Pölöskey visszagurítását Heffler Norbert lőtte fölé. Három perccel később Gosztonyi remekül kivitelezett szabadrúgása vágódott a hálóba.

A 25. percben Bacsa Patrik vezette kapura a labdát, de addig várt a lövéssel, amíg a kapujából kivetődő Gőcze Gergő megkaparintotta. A 31. percben Heffler Norbert veszélyes lövése után Antal Botond reflexmozdulattal védett. Az 57. percben előbb Márkvárt, majd Rácz Ferenc lövését is védte Antal Botond. A 68. percben Márkvárt lőtt a kapu mellé. A pécsiek csak egy óra elteltével kezdték erőltetni a támadásokat, és egyre veszélyesebben fociztak. A 78. percben Fröhlich lőtt fölé, a hajrában Bognár István veszélyeztetett. A 94. percben Okuka megrúgta Fröhlich Rolandot a tizenhatoson belül, ezért büntetőt kapott a Pécs, amit Wittrédi értékesített (1-2).

– Az első félidőben egyértelműen látszott, hogy a Diósgyőr jelenleg jobb, egységesebb, összeszokottabb csapat – magabiztosabban, tudatosabban, jobban játszott, emiatt is vezetett. A második félidőben meglepő és érthetetlen változás történt: a DVTK nagyon visszavett a tempóból, kényelmesen, defenzíven játszott. A Pécs mindent megpróbált, hogy szépítsen és egyenlítsen, és ha Márkvárt Dávid lövése bemegy, izgalmas lehetett volt a hajrá. Így viszont kicsit leült a játék, a PMFC próbálkozott, de akcióiban nem volt átütőerő. A vendégekből hiányzott az akarat, ilyesmit nem szívesen látok, nem értem, ha jól megy egy csapatnak, miért ülnek rá az eredményre. A pécsieknél nincs megfelelő befejezőcsatár, és a széleken nem tudnak a védelem mögé kerülni, így nem könnyű akciógólt lőni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik