NB I

A felcsútiak bánták a Diósgyőr remek rajtját

A házigazda DVTK 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen az élvonal első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 2-1 (0-0)
Diósgyőr, 4400 néző. Játékvezető: Bognár T.
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Debreceni, Huszics – Elek Á., Nikházi, Bognár I., Marjanovics (Gosztonyi, a szünetben) – Bacsa (Bori, 77.), Grumics (Takács T., 57.). Edző: Tomiszlav Szivics
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás M., Gohér – Polonkai (Papp M., 71.), Tóth B. – Denkovics (Czvitkovics, 61.), Szakály D., Makrai (Tischler, 55.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Huszics (50.), Bacsa (72.), illetve Lencse (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros és a Győri ETO kiesése után már csak a Diósgyőr van versenyben az Európa Liga-selejtezőben induló magyar csapatok közül. Ez meg is látszott a borsodiak összeállításán, hiszen első bajnoki meccsükön több alapembert is pihentetett Tomiszlav Szivics vezetőedző. A vendégek trénere, a DVTK az élvonalba juttató, miskolci illetőségű Benczés Miklós vasárnap ünnepelte 45. születésnapját. Együttesében ott volt a DVTK-tól távozó Gohér Gergő is.

Remek iram és eseménydús játék jellemezte a meccs elejét: Lencse veszélyes lövését Antal Botond védte, majd Denkovics lőtt fölé. Ezután ismét Denkovics vétette észre magát, de veszélyes beadásáról lemaradtak a társak középen. A hatodik percben Huszics beadását Grumics továbbította a labdát a kapu felé, de nem ő, hanem egy felcsúti játékos veszélyeztette a kaput, ám végül Vaszicsku felszabadított. A tizedik percben Vaszicsku buktatta Bognár Istvánt a tizenhatoson belül, de a játékvezető – tévesen – nem ítélt büntetőt.

A 16. percben Bognár veszélyesnek tűnő, lapos beadását Hajdúch kivetődve felszedte Grumics elől. A 23. percben Makrai kerülhetett volna nagy helyzetbe, de a tizenhatoson belül hosszan vette át a labdát. A harmincadik percben Tóth Balázs lőtt a kapu mellé, a túloldalon pedig Marjanovics kísérletét blokkolták szögletre. A megszokottnál lassabb, körülményesebb volt a hazaiak játéka, mégis megszerezhették volna a vezetést, de a 37. percben Bognár István remek beadására a középen érkező Grumics nem mozdult.

Két perccel később Nikházi Márk szabadrúgását Hajdúch szögletre ütötte. A sarokrúgást követően William Alves lábáról veszélyesen pattant a kapu felé a labda, de a felcsútiak szlovák hálóőre felkapta. A szünet előtt Tamás Márk húszméteres lövését Antal Botond megfogta.

A fordulás után Nikházi lövését fogta Hajdúch. Grumics továbbra is gyengén játszott, hiába keresték őt beadásokkal a társak, nem érte el a labdákat, nem futballozott hatékonyan. Az ötvenedik percben Bognár, Grumics volt a labda útja, majd Nikházi remek helyzetbe hozta Huszicsot, aki betört a tizenhatoson belülre, és magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). A hatvanadik percben Gosztonyi beadásszerű lövése suhant el a kapu mellett. Ezután Tóth Balázs lövése ment mellé. A 68. percben Okuka pontos beadását Takács Tamás négy méterről a kapu mellé pörgette, egy perc múlva pedig blokkolták a hét méterről leadott lövését.

A 71. percben Takács Tamás újabb nagy lehetőséget puskázott el – három perc alatt mesterhármast érhetett volna el. Ami háromból nem ment a vajdasági támadónak, az összejött egyből Bacsa Patriknak, aki kiváló labdát kapott, és nagy szóló után elegánsan a hálóba lőtt (2-0). A 79. percben Bognár István került nagy helyzetbe, elhúzta a labdát a kapus mellett is, de némileg kisodródott, és már csak az oldalhálót találta el. Érdekes módon ekkor már nem látszott a fáradtság a diósgyőrieken,

A 91. percben Lencse László szépített, de a második felvonásban remekül játszó DVTK így is megérdemelten győzött a bajnoki rajton (2-1).

– Végig mezőnyfölényben tudott játszani a Diósgyőr, de az első félidőben látszott a frissesség hiánya, az utolsó passzok pontatlanabbak voltak, ezen kívül a Puskás Akadémia masszívan védekezett – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A második félidő elején a gól jót tett a hazai csapatnak, amely felszabadultabbá vált, bátrabban játszott, több helyzetet dolgozott ki. Ha ezeket hatékonyabban használja ki, nagyobb különbségű lehetett volna a végeredmény. A bal oldal nagyon erős volt, Senad Huszics lendületből bekapcsolódott a támadásokba, és a társak ezt próbálták is kihasználni. Örvendetes volt a második félidő támadószellemű játéka. Benczés Miklósnak jó csapata van, jó munkát végez, de ma a támadójátékukba hiba csúszott, nem nagyon jutottak el a kapuig, picit passzívabbak voltak. Ezúton is szeretnék boldog születésnapot kívánni Benczés Mikinek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik