NB I

Idegenben hármat kapott a Diósgyőr

Az orosz FK Krasznodar 8-1-es összesítéssel búcsúztatta a DVTK-t, amely a visszavágón gólképtelennek bizonyult.
Európa Liga, selejtező, visszavágó
FK Krasznodar (orosz) – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Krasznodar, 4500 játékvezető: Dingert (német)
Krasznodar: Szinicin – Markov, Granqvist, Martinovics, Burmisztrov – Pomerko – Laborde (Joãozinho, 61.), Petrov, Izmailov, Konaté (Agejev, 76.) – Wanderson (Ari, 61.). Edző: Oleg Kononov
DVTK: Rados – Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. – Egerszegi (Bognár I., 39.) – Bori, Nikházi, Gosztonyi (Csirszki, 70.) – Marjanovics (Bacsa, 70.), Takács T. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Konaté (30., 55.), Ari (86.)
Továbbjutott: Krasznodar, kettős győzelemmel (8-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni 5-1-es vereség után csak a tisztes helytállás lehetett a Diósgyőr célja az EL-selejtező oroszországi visszavágóján. A DVTK csapatából sérülés miatt Barczi Dávid, Antal Botond, Elek Ákos, Szenad Huszics és Miroszlav Grumics is hiányzott, Georges Griffiths pedig a nevezési határidő után lett a borsodiak játékosa.

A helyi nézőket nem hozta lázba a lefutott párharc második felvonása, voltak teljesen üres szektorok és meglehetősen szellő széksorok is. Érdekesség, hogy körülbelül tizenöt diósgyőri szurkoló biztatta a vendégeket. A meccset idehaza egyik televízió sem közvetítette, de az orosz klub YouTube-csatornája jóvoltából látható volt.

Eleinte jól tartotta magát a DVTK, helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, majd a hatodik percben Konaté egy méterről leadott lövését az ötös vonaláig kivetődő Rados nagy bravúrral védte. A folytatásban ismét a mezőnyben zajlottak az események, néhányszor a magyarok is eljutottak ellenfelük tizenhatosáig, de azon belül nem tudták lehetőségeket kialakítani, az orosz próbálkozásokat pedig derekasan hárították.

A 23. percben ismét Konaté lőtt a kapu fölé. Három perccel később Marjanovics próbálkozott, de ő is célt tévesztett. A túloldalon Konaté újabb közeli próbálkozását Kádár Tamás blokkolta. A harmincadik percben aztán már nem volt menekvés: Wanderson remek passza után Konaté sokadik közeli próbálkozása utat talált a hálóba (1-0), Kádár Tamás és Rados is tehetetlen volt vele szemben. Támadásban maradtak a hazaiak: a 34. percben Laborde lőtt a kapufa mellé. A szünet előtt egy szabadrúgást követően Burmisztrov, majd Wanderson veszélyes próbálkozását is fogta Rados.

A DVTK-nak mindössze egyetlen kapu felé tartó kísérlete volt az első félidőben, de a védekezésben bemutatott számos jó megoldásának köszönhetőn csak egy gólt kapott. A fordulás után Gosztonyi, a másik oldalon pedig Laborde próbálkozott, de mindkét kapus a helyén volt. Az 55. percben Konaté egy diósgyőri védőt megbolondítva 15 méterről megszerezte csapata második gólját (2-0), ezúttal Rados sem állt a helyzet magaslatán…

A hatvanadik percben egy átadást Markov haza akart adni, de a kimozduló kapus mellett a hosszú sarok felé gurult a labda, Szinicin azonban vetődött, és a gólvonalon utolérte. A 62. percben Joãozinho lövését blokkolták a mieink. Négy perccel később Takács Tamás lövése pattant szögletre egy blokkoló orosz lábról. Ezután Markov és Konaté kísérlete következett, majd Joãozinho elől tisztázott lábbal a miskolciak kapusa. A helyzetek kialakításán nem látszott a tét nélküliség, de a befejezéseken igen.

A 86. percben egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva Ari lőtte az oroszok harmadik gólját (3-0), majd egy perccel később ismét nagy ziccerbe került, már üres volt a kapu, de Debreceni András blokkolni tudott. A 92. percben összejöhetett volna a becsületgól, de Takács Tamás közeli lövését kivédte a kapus. Ezzel véget ért a Diósgyőri európai szereplése, amely a máltaiak és a bolgárok búcsúztatása miatt összességében pozitív időszak volt.

– Büszke vagyok a csapatomra, mert egy nagyon erős csapat ellen játszottunk, amely jelenleg sokkal jobb nálunk. A jelenlegi maximumunkat nyújtottuk és jó mérkőzést játszottunk. Sajnos ma este nem lőttünk gólt, de megvoltak a lehetőségeink, valóban fociztunk, nem csak védekeztünk. Sok sikert kívánok az FC Krasznodar csapatának a jövőben. Számunkra véget ért az Európa Liga, de boldogok vagyunk, hogy eljutottunk idáig, amit nem sokan hittek a rajtnál – idézi a klub honlapja Tomiszlav Szivics vezetőedzőt.

Olvasói sztorik