NB I

Saját magát verte meg a Paks

Kulcsár Dávid nem érzi, hogy elszaladt volna a ló a tolnaiakkal, de jókor jött a Felsőtárkány elleni pofon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután az NB III-as Felsőtárkány otthonában lépett pályára a Paks a Magyar Kupa első fordulójában. A találkozón nagy meglepetésre a harmadosztályú hazaiak nyertek 2-1-re az élvonalban százszázalékos, még gólt sem kapó tolnaiak ellen. A Rangadó. hu megkereste a paksiak középpályását, Kulcsár Dávidot, aki a kupakudarc okairól és a bajnoki sikerekről is beszélt.

– Sajnos nem tudok szépen fogalmazni, saját magunkat vertük meg, az egész meccs szenvedősre sikerült. Kiestünk, nem jutottunk tovább, de ezért csak saját magunkat okolhatjuk – kezdte Kulcsár Dávid.

– Mi volt a gond? Miért nem sikerült továbbjutni?
– Vezettünk egy-nullra, de nem sikerült berúgnunk a második gólt, ami után valószínűleg könnyebb dolgunk lett volna, és szétesett volna az ellenfél. Fel lehet hozni a helyzetkihasználásunkat is, hiszen büntetőt is rontottunk, és súlyos hibákat követtünk el. A második gól is egy eladott labda után született, és az első kapott gól előtt is nekünk volt helyzetünk, és abból kontráztak le minket. Ismételni tudom csak önmagamat: saját magunkat vertük meg.

– Nincs szó arról, hogy talán lebecsülték az alacsonyabb osztályú ellenfelet, pláne a bajnoki menetelés tudatában?
– Nem hiszem. Saját magam és a többiek nevében is mondhatom, hogy mindenki odatette magát. Sok fiatal is játszott, akik meg akarták mutatni, mire képesek. Nem érzem úgy, hogy elszaladt volna velünk a ló. A pozitív oldalát nézve azonban úgy gondolom, időben jött ez a pofon. Nem mondom, hogy elszálltunk, de lehetséges, hogy ez a három bajnoki győzelem valamennyire elégedettséggel töltötte el a csapatot.

– Három forduló után hibátlan mérleggel vezetik az OTP Bank Ligát, sőt még gólt sem kaptak. Mi a titkuk?
– Csapatként tudunk funkcionálni és egymásért küzdeni. A kezdők és a cserejátékosok is a saját feladatukra koncentrálnak, nincsenek sértődések és mindenki odateszi magát maximálisan. Ez annak is tudható be, hogy szűk kerettel dolgozunk. Nyilván a szerencse is közrejátszik, de azért meg tenni kell.

– Pénteken a Puskás Akadémia vendégeként folytathatják a remek szereplést. Mire számít a találkozón?
– A felcsútiak szereplése becsapós, mert szerintem jó játékosokból álló csapatot alkotnak. Úgy gondolom, nehéz, háromesélyes összecsapás vár ránk. Ha azt a fegyelmezett játékot tudjuk nyújtani, amit az első három fordulóban mutattunk, akkor úgy gondolom, nyerhetünk. Győzelemre készülünk, szeretnénk kijavítani a kupából való kiesést. Reméljük, hogy folytatódik a győzelmeink sorozata a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik