NB I

Paksi cél: százszázalékosnak maradni

Eppel Márton szerint nagyon egységes csapatuk van, és reméli, az MTK ellen is folytatják jó sorozatukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két forduló után már csak három csapat büszkélkedhet százszázalékos mérleggel az élvonalban. Egyikük az MVM Paks, amely az első körben a tavaszi ezüstérmes Győri ETO-t győzte le, majd az újonc Nyíregyháza otthonában is nyerni tudott, mindeközben pedig még gólt sem kapott. A tolnaiak legnagyobb fegyvere talán az összhang, pedig nyáron távozott a gólkirály, a 18 találattal büszkélkedő Simon Attila.

Sokan féltették is a Paksot, de úgy tűnik, feleslegesen. A következő fordulóban az azonos mutatóval rendelkező MTK-t fogadják. Érdekes mérkőzés lesz, de egy biztos, a harmadik forduló után már csak maximum két százszázalékos csapat maradhat a mezőnyben.

A Rangadó.hu megkereste a Paks csatárát, az MTK-tól visszatért Eppel Mártont, aki értékelte jelenlegi csapata eddigi szereplését.

– Nagyon örülök a Nyíregyházán aratott győzelmünknek. Úgy gondolom, a meccs képe alapján megérdemeltük a győzelmet. Rúghattunk volna még többet is, de azok a lehetőségek kimaradtak. Mi azonban így sem lehetünk elégedetlenek. Két meccsből kettőt megnyertünk, de ebből még nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni. Nagy fegyvertény lehet a bajnokságban, hogy kevés gólt kapunk. Nagyon egységes a csapat – kezdte Eppel Márton.

– A bajnokság előtt sokan féltették a csapatot, mert a gólkirály Ausztriába igazolt. Eddig úgy tűnik, sikerült pótolni…
– Simon Attila nagyszerű, gólérzékeny játékos. Csapatként tudjuk őt pótolni, mindenki hozzáteszi a maga részét. Természetesen csatárként én azon vagyok, hogy minél több gólt szerezzek, egyet már sikerült is. Bizonyítani fogjuk, hogy helyünk van az NB I-ben.

– A szezon előtt Csertői Aurél úgy nyilatkozott, hogy a biztos bennmaradás a cél. Azóta megfogalmazódtak esetleg más tervek is?
– Két meccset lejátszottunk, azokat megnyertük, de mi mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Mindig csak a következőre koncentrálunk. Egyébként is ez az eredmény még nem jelenti azt, hogy nem lesz egy rosszabb sorozat, és később ne lehetnének gondok. Persze, bízom benne, hogy nem lesznek. Menni kell tovább és csinálni a dolgunkat, akkor jönni fognak az eredmények.

– Pénteken a szintén hibátlan MTK-t fogadják. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Természetesen reméljük, hogy mi maradunk továbbra is az egyik százszázalékos csapat. Nagyon kiélezett találkozó lesz, szerintem egygólos összecsapásra lehet számítani.

Olvasói sztorik