NB I

A bennmaradást tűzték ki célul

Csertői Aurél vezetőedző elmondta, hogy a sok új játékosnak még időre van szüksége a beilleszkedéshez.

Kapcsolódó cikkek

Kezdő 11

A Paks várható kezdőcsapata a Győr ellen:
Molnár Péter – Heffler Tibor, Kovács Gábor, Gévay Zsolt, Báló Tamás – Kecskés Tamás, Tamási Zsolt – Könyves Norbert, Bertus Lajos, Bartha László – Eppel Márton

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bravúros hajrával biztosította NB I-es tagságát az előző szezonban az MVM Paks csapata. Csertői Aurél együttese végül a 11. helyet szerezte meg, de nyáron több meghatározó játékos is távozott a klubtól. A társgólkirály Simon Attila a szomszédos Ausztriában, Bori Gábor a DVTK-ban folytatja, Windecker József visszatért Győrbe; két válogatott védő, Szabó János és Fiola Attila is kiesett sérülés miatt, a rutinos Éger László pedig visszavonult.

Nagy kérdés tehát, hogy az eddigi érkezők hogyan tudjak pótolni a tavalyi húzóembereket, és milyen teljesítményre lehet képes idén a tolnai gárda. A paksiak vezetőedzője, Csertői Aurél a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a felkészülésről, az igazolásokról és a szezonbeli kilátásokról.

– A felkészülés során a srácok odaadása példaértékű volt, és látni rajtuk, hogy akarják a sikert – kezdte Csertői Aurél. – Sajnos voltak távozóink, és az új futballisták beilleszkedéséhez idő kell. Úgy érzem, mindent megtesznek azért, hogy sikeres legyen a csapat. Sok időnk nincs már, hiszen a hétvégén a rangadót játszunk, jön az ETO. A Győr nagyon erős, válogatott játékosokkal teletűzdelt csapat, de megpróbálunk előnyt kovácsolni a hazai pályából. Óriásit lökne rajtunk egy hazai győzelem az ETO ellen, de bravúrra van szükségünk.

– Azt szokták mondani, az eredmény nem is annyira fontos, de az edzőmeccseken mutatott játékkal mennyire volt elégedett?
– Az eredmény is fontos, de felemás képet kaptam az edzőmeccsek alapján. Volt, amikor ragyogóan futballoztunk, és volt, amikor nem annyira, de ez belefér. Úgy érzem, hasznosak voltak a felkészülési mérkőzések, és sokat tanultunk belőlük.

– Említette, hogy voltak távozók, ráadásul Simon, Bori és Éger személyében húzóemberek hagyták el a klubot. Mennyire sikerült az ő pótlásuk?
– Tehetséges játékosok érkeztek, de be kell illeszkedniük egy új rendszerbe, egy más felfogásba. Kevés mérkőzés is van a lábukban az elmúlt szezonból, és ezt nehéz edzőmérkőzésen pótolni, de a munkájukkal elégedett vagyok. Remélem, minél előbb száz százalékot tudnak nyújtani.

– Várhatóak még érkezők?
– Posztra szeretnénk még igazolni, egy csatárt és egy középpályást. Sajnos ez a bajnokság közben fog megtörténni, de még ez sem biztos. Szeretnénk igazolni, de nem biztos, hogy sikerülni fog.

– Mit vár a szezontól? Milyen célokkal vágnak neki a hétvégén rajtoló bajnokságnak?
– Azt a célt fogalmaztuk meg, hogy jövőre is NB I-es csapat maradjon a Paks. Ha a tavalyinál több pontot tudunk gyűjteni, az már egy jó kategória. Az első nyolcba kerülés pedig bravúr lenne – mondta Csertői Aurél.

Olvasói sztorik