NB I

NB I helyett államvizsga

A Paks játékosa, Nyári Tibor jogász lesz, felfüggeszti pályafutását, de nem biztos, hogy végleg abbahagyja a játékot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I meglepetéscsapatának egyelőre a győrieket és a Nyíregyházát is magabiztosan legyőző MVM Paks számít, azonban Nyári Tibor nem örülhetett együtt a többiekkel. Még februárban elszakadt a keresztszalagja, azóta nem lépett pályára. Mint kiderült, a 28 éves védő visszavonul. A korábban Győrben és Siófokon is szereplő labdarúgót sokak szerint a sérülések késztették erre a döntésre, de a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nem ez volt a legfőbb oka a döntésének, sőt még nem is teljesen biztos, hogy végleg abbahagyja.

– Pályafutásom során kétszer is elszakadt a keresztszalagom – kezdte Nyári Tibor. – A jogi egyetemen tanulok, és a következő félévben öt államvizsga vár rám. Ez napi szinten is rengeteg tanulást igényel, amit már nem tudtam összeegyeztetni a labdarúgással. Szeretném befejezni a tanulmányaimat, ha már eljutottam idáig. Ha sikerült volna az egyetemet az élsporttal együtt csinálnom, nem hagyom abba a futballt. Haraszti Zsolt, a Paks ügyvezetője nagyon korrekt volt, és felajánlotta, hogy a tanulmányaim befejeztével – ha kedvet kapok –, a téli alapozáskor csatlakozhatok. Végig támogatta az elképzelésemet. Még nem vagyok száz százalékig biztos abban, hogy abbahagyom.

– A sérülésből teljesen felépült?
– Úgy gondolom, hogy nagyjából kilencven százalékig. A rehabilitációt végig Győrben végeztem. Már labdás edzéseket is tudtam csinálni, csak az utolsó fázis volt hátra, hogy csatlakozzak a kerethez. Tehát nem a sérülés befolyásolta a döntésemet.

– Pályafutásának melyik időszakára gondol vissza a legszívesebben, illetve melyikre nem?
– Konkrétan egy mérkőzést nem tudok kiemelni. Győri születésű vagyok, ezért sokat jelentett, hogy az ETO-ban mutatkozhattam be az NB I-ben. Az első gólomat is itt szereztem. Szívesen gondolok vissza az utánpótlás-válogatottban lejátszott mérkőzéseimre is. Siófokon lettem stabil kezdő az élvonalban, és nagyon szép sikereket értünk el, ezért fontos állomás volt a pályafutásom szempontjából. A paksi kiruccanásomat is nagyon élveztem. Ez egy nagyon profi csapat. A legrosszabb egyértelműen a sérülés volt. Nem kívánom senkinek a keresztszalag-szakadást.

– Mivel fog foglalkozni a civil életben?
– Valószínűleg jogász leszek, lehet, hogy sportjogász, de ez majd idővel eldől. Azt sem zárom ki teljesen, hogy egyszer majd visszatérek a pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik