NB I

A siófoki különítmény

Kecskés Tamást és Nyári Tibort már korábban is szerette volna leigazolni a Paks, de csak most állapodtak meg velük.

Kapcsolódó cikkek

Nem csak Horváth Ferenc vezetőedző volt új arc Pakson a hétfői első edzésen, hanem például a Siófokról érkező Kecskés Tamás és Nyári Tibor is. Minkét játékos szerződése lejárt a Balaton-partiaknál, így szabadon igazolhatóvá váltak. A Rangadó.hu érdeklődésére mindkét futballista elmondta, hogy a paksi ajánlat volt a legkedvezőbb az összes lehetőség közül.

A 27 éves középpályás, Kecskés Tamás Siófok mellett még az MTK és a PMFC játékosa is volt korábban, de elmondása szerint nagyon közel került a szívéhez a Balaton-parti település.

– Mivel szabadon igazolható voltam, akadt egy-két lehetőségem, de a Paks ajánlata volt számomra a legelőnyösebb. Haraszti Zsolt ügyvezető már régebb óta próbált a csapathoz édesgetni, ez eddig valamely okból mindig kútba esett, de most elfogadtam az invitálást. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek, akár a játékostársakról, akár az új szakmai stábról csak a legjobbakat mondhatom el – magyarázta Kecskés. – Nekem Siófok volt a második otthonom, nagyon sokat köszönhetek a csapatnak. Sajnálom, hogy így alakult a klub sorsa, de szurkolok nekik, hogy mihamarabb visszajussanak az élvonalba.

Nyári Tiborra inkább a védelemben számíthat az új paksi szakmai stáb. A 27 éves játékos szerint meg kell küzdeni a helyekért, de ez jót tehet a csapatnak.

– A Paks ajánlata volt a legvonzóbb számomra. Már pár évvel ezelőtt is kacérkodtam vele, hogy ide igazolok, de akkor volt egy súlyos térdsérülésem, és nem jött össze az üzlet. Akkor a sérülésem megakadályozott, de most végre összejött, hogy Pakson játsszak – mesélte a másik újonc.

– Horváth Ferencet játékos párti edzőnek tartják. Milyenek az első benyomásai róla?
– Én is ezt hallottam mindenkitől, aki már dolgozott vele. Ezt az első egy-két edzésen is tapasztalhattam, bár nyilván ez hosszabb távon fog jobban kijönni, de már most is voltak biztató jelek, hogy remek edzőről van szó. Biztos, hogy nehezebb lesz bekerülnöm a csapatba, mint Siófokon, sokkal nagyobb harc lesz, de az egészséges versenyhelyzet jót tehet a csapatnak, hiszen mindenki meg akar most küzdeni az új edzőnél azért, hogy megkapja a bizalmat.

– Milyen érzésekkel gondol vissza Siófokra?
– Főleg az előző évadunk volt kiváló, amikor kilencedikek lettünk, de a közösséget is megszerettem, több barátot is szereztem Siófokon, úgyhogy mindenképp szép emlékeket őrzök erről az időszakomról.

Olvasói sztorik