NB I

A Paks távoli bombákkal süllyesztette el a Győrt

A tolnaiak Kecskés Tamás és Heffler Tibor góljaival 2-0-ra győztek az ETO ellen az első fordulóban.
OTP Bank Liga, 1. forduló
MVM Paks – Győri ETO FC 2-0 (2-0)
Paks, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
Paks: Molnár P. – Heffler T., Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés, Tamási Zs. (Fiola, 85.), Könyves (Kiss T., 87.), Bertus – Bartha, Eppel (Kulcsár D., 70.). Edző: Csertői Aurél
Győr: Kocics – Lang, Pátkai, Svec, Wolfe (Lipták, a szünetben) – Kronaveter (Priskin, a szünetben), Völgyi, Kamber (Koltai, 68.) – Andrics, Varga R., Rudolf G. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Kecskés (19.), Heffler T. (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Előző csapata, a Paks ellen kezdte a bajnokságot Horváth Ferenc vezetőedző jelenlegi együttese, a Győri ETO. A házigazda tolnaiak legkomolyabb hiányzója a térdműtéten átesett Szabó János volt. A vendégekhez visszatért a korábban száműzött Völgyi Dániel, hiányzott viszont Dudás Ádám, Trajkovics, Takács Ákos, Dinjar, Martínez, Kalmár Zsolt, Windecker József és Strestík is.

Szűk húsz percig – kis túlzással – semmi említésre méltó nem történt a meccsen. Ezt a 19. percben Kecskés Tamás megunta, és távolról ritkán látható bombagóllal szerzett vezetést a Paksnak (1-0) – a győri kapus egy kicsit benne volt… A 25. percben Heffler Tibor szabadrúgásból átívelte a sorfal fölött a labdát, amely a hálóba vágódott (2-0). A 33. percben Andrics veszélyes lövését Molnár Péter kiütötte, majd Varga Roland lőtt távolról a kapu mellé. A túloldalon Bertus Lajos lőtt néhány centivel a kapufa mellé. A szünet előtt Kecskés újabb remek kísérletét Kocics ütötte szögletre.

A szünetben a győriekhez beállt a 2006 után visszatérő Priskin Tamás. Rögtön egy veszélyes akcióval kezdett az ETO, de Rudolf Gergely lövését Kovács Gábor blokkolta a tizenhatoson belül. A másik oldalon Bartha László veszélyes távoli lövése kipattant Kocics kapusról, de Lang Ádám tisztázott. Az 57. percben Völgyi bedobása után Rudolf Gergely éles szögből, erősen lőtt, de Molnár nagyot védett. A 63. percben Svec bombáját Molnár Péter a levegőben úszva ütötte ki. Egyre közelebb került a szépítéshez az ETO, amely a 67. percben két veszélyes szögletet is elvégzett.

A továbbiakban is fölényben játszott a Győr, a nyolcvanadik percben Varga Roland szögletét Molnár kiütötte, majd Tamási Zsolt mentett a nagy helyzetben lévő Varga elől. A 82. percben Rudolf Gergely távoli kísérletét kellett kiütnie a paksi kapusnak. A hajrá sem hozott változást: gól nélküli, meddő győri labdabirtoklást láthattunk. A 91. percben Kulcsár Dávid tört kapura, de Kocics kivetődve mentett, majd Heffler szabadrúgását is kiütötte. Mindkét csapat nagyon jól teljesített tavasszal, de csak a Paks tudta átmenteni korábbi remek formáját – a tolnaiak nagy akarattal, taktikusan, remekül futballoztak.

– Az ETO a nyolcvanadik percben kezdett bekapcsolódni a meccsbe, csak akkortól próbálkoztak kapura lövésekkel. Ahogy a Göteborg elleni, hazai találkozón, úgy most is látszott, hogy Győrben még nincs összerakott csapat, nincs összjáték. Próbálkoztak, de ez nem csapatjáték – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa. – A szurkolók joggal gondolhatták, hogy a svédek elleni, idegenbeli siker után nehogy ne tudják megverni a kedvencek a Paksot! Ennek ellenére azt láthattuk, hogy közük nincs a meccshez. Nem tudom, hol vannak az új igazolások. Az első félidőből két lehetőségre emlékszem, egy kapura lövésre, és egy lövésecskére. A csatárok nevét akkor hallottuk, amikor visszaléptek a középpályára labdáért. Nem tudom, hol voltak azok, akiknek ki kellett volna szolgálniuk őket. Kidolgozott helyzet nyolcvan percig nem volt. Most nem ásták be magukat, próbálkoztak, de kicsit furcsa meccs volt ez. Nem tudom, mi a gond, nem tudom, miért van ez, hiszen a játékosállomány nem változott drasztikusan. A paksiaknak egy győri edzővel sikerült visszavágniuk – az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen Csertői Aurél rakta le az ETO bajnokcsapatának alapjait, de nem fejezhette be a megkezdett munkát.

Olvasói sztorik