NB I

Folytatódott a paksi parádé

A tolnaiak némi meglepetésre eléggé simán, 3-0-ra győztek az újonc Nyíregyháza otthonában az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Nyíregyháza Spartacus – MVM Paks 0-3 (0-2)
Nyíregyháza, 2300 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Nyíregyháza: Balogh J. – Patály (Lázár B., 72.), Rubus, Póti, Jánvári – Abdouraman, Spitzmüller (Kosztics, a szünetben), Pákolicz, Rezes (Koller, a szünetben) – Pekár, Bajzát. Edző: Csábi József
Paks: Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Gévay, Báló – Kecskés, Tamási Zs. (Fiola, 65.) – Könyves, Bertus, Bartha – Eppel (Kulcsár D., 79.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Eppel (17.), Heffler T. (41.), Könyves (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak közül Szokol Zsolt és Huszák Tamás, vendégoldalon a sérült Szabó János hiányzott az újonc Nyíregyháza és a Paks meccsén – mindkét együttes jól és eredményesen kezdte a szezont. Sajnálatos, hogy az újonc szabolcsiak meccsén az első fordulóhoz hasonlóan ismét nagyon kevés volt a néző.

A harmadik percben Bertus Lajos szabadrúgását Balogh Jánosnak kellett kiütnie. A folytatásban szorgos mezőnymunka jellemezte a csapatokat, mindkét oldalon törekedtek a támadásépítésre a játékosok, de nem jártak sok sikerrel. A 17. percben Heffler Tibor beadása után Bartha fejelt kapura, Póti felszabadíthatott volna, de nagyot hibázott: Eppel Mártonhoz fejelt, aki szintén fejjel juttatta a hálóba a labdát (0-1). A túloldalon egy szögletet követően Jánvári fejelt a kapufa mellé.

Ezután rákapcsoltak a nyíregyháziak, de nem tudtak fogást találni ellenfelükön. A 37. percben Heffler újabb remek beadása után megint Eppel szerezhetett volna gólt, de a tizenhatoson belül buktatták – a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Nem sokkal később Bartha László ollózott Balogh János kezei közé. A 41. percben már nem maradt el a büntető, bár Rubus Tamás nem csinált semmit, Könyves Norbert feldobta magát. Heffler Tibor tizenegyesét Balogh János kiütötte, de az ítélet-végrehajtó a kipattanót a hálóba továbbította (0-2).

A szünetben kettőt cserélt, ezáltal támadószelleműbbé vált a házigazda, és az újrakezdést követően majdnem szépített is: egy pontos beadást Koller Krisztián fejelt a keresztlécre. Az ötvenedik percben Bajzát lövését kellett védenie Molnár Péternek. Ezután Kosztics ívelése megpattant Gévay lábán, ezért veszélyesen hullott a vendégkapu felé, de Molnár kiütötte. A másik oldalon Eppel lövése nem okozott gondot Baloghnak. Az 54. percben Pákolicz Dávid távoli kísérletét védte a kapus.

A folytatásban némileg csökkentek az izgalmak, a Paks már nem erőltette a támadásokat, a Spartacus pedig nem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére. A 75. percben a vendégek létszámfölényt alakítottak ki a nyíregyházi tizenhatoson belül, Könyves Norbert azonban nem passzolt, hanem lőtt, és szerencséje volt, mert Jánvári lábai között elsuhant a labda, Balogh János pedig nem védhette (0-3). A 82. percben Kulcsár Dávid veszélyes, közeli kísérletét védte nagy bravúrral Balogh. Három perc múlva Könyves a kapufát találta telibe. A 87. percben Póti fejesét Molnár kiütötte. A hajrában hajba kaptak a futballisták, az erélytelen Szabó Zsolt nem tudta lecsillapítani a kedélyeket, ráadásul egy szurkoló is beszaladt a pályára, őt a rendőrök elfogták, és bilincsben vitték el a helyszínről.

A paksiak meglepően komoly különbséggel, három góllal nyertek idegenben, ezt jó helyzetkihasználásuknak köszönhetik. Második meccsüket is megnyerték, de ne feledjük, az előző bajnokságot három sikerrel indították, később mégis a kiesés ellen kellett küzdeniük.

– Igazolódott, ami előzetesen várható volt: a Paks bizonyította, hogy nem rossz csapat, jól összerakott társaságról van szó, ezt láthattuk az első fordulóban is – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – Az első és a második gól előtt a hazai csapat nagyot hibázott, ezt kihasználta az ellenfél. A második játékrész elején bátrabb játékot láthattunk a Nyíregyházától, három-négy lehetőséget ki is dolgozott, de ezek kimaradtak. A harmadik gólnak is köszönhetően a Paks még magabiztosabb lett, azzal eldőlt a találkozó. A Debrecen elleni meccs után mondtam, hogy a következő fordulóban teljesen új meccs következik, teljesen új játékkal kell előrukkolni; az előző körben elég volt a döntetlen, itt viszont győzelmet várt a közönség, amely előtt le a kalappal, hiszen végig a csapat mellett volt ezen a találkozón is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik