NB I

A védekezés a paksi siker alapja

A csapat középpályása, Könyves Norbert idén legalább tíz gólt szerezne az OTP Bank Ligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három forduló után már csak két együttes százszázalékos az OTP Bank Ligában. A Videoton mellett az idei szezon meglepetéscsapata, a Paks sem veszített pontot az élvonalban, sőt gólt sem kapott, így vezeti a tabellát. A tolnaiak legutóbb a forduló előtt még szintén hibátlan MTK-t verték 3-0-ra odahaza.

A Rangadó.hu megkereste a csapat középpályását, az MTK elleni harmadik gólt jegyző Könyves Norbertet, aki elmondta, megérdemelten nyertek a legutóbbi fordulóban is.

– Gyorsan megszereztük a vezetést. Az első gólunk után kinyílt a pálya és még jobban át tudtuk venni az irányítást. Az első félidő közepén az MTK többet birtokolta a labdát, akkor kicsit visszaálltunk, de Eppel Márton gólja után már ismét nekünk állt a zászló. Összességében az ellenfélnek egy nagy helyzete volt a mérkőzésen, ezért úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet – mondta Könyves Norbert.

– A Paks még nem kapott gólt a bajnokságban, ön pedig középpályásként két gólt is szerzett. Mi a titkuk?

– Masszívan védekezik a csapat, mindenki tudja, mi a saját feladata, és azt el is látja. Szerencsére személy szerint eddig a gólszerzéssel sem állok hadilábon. Három forduló alatt kétszer sikerült betalálnom. Az előző szezonban ötször voltam eredményes – a duplájával már elégedett lennék idén.

– Kedden már a Paks is bekapcsolódik a Magyar Kupa küzdelmeibe. A Felsőtárkány lesz az ellenfél. Könnyű mérkőzés lesz?

– Szerintem nem lesz könnyű meccs. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kupában bármi megtörténhet. Mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ugyanúgy koncentrálnunk kell, mint a bajnokikon, különben bajban is lehetünk.

– A negyedik forduló nyitómérkőzését az eddig nyeretlen Puskás Akadémia ellen játsszák. Mit vár attól a találkozótól?

– Szerintem a Puskás Akadémia egy jó csapat, jó játékosokkal. Valamikor nekik is ki fog jönni a lépés, és akkor elindulnak felfelé. Bízok benne, hogy ez nem hétvégén fog bekövetkezni. Mindenkinek koncentrálnia kell, és hasonlóan fegyelmezetten kell játszanunk, mint ahogy azt eddig tettük.

Olvasói sztorik