NB I

Komolytalanná tették a Ligakupát

Egy edző szerint „teljes dilettantizmus” jellemzi az MLSZ-t a versenynaptár elkészítése miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupa eddig sem volt a legkomolyabban vett hazai sorozatok egyike. Talán éppen ezért vált a fogadási maffia kedvelt célpontjává. Az ehhez kapcsolódó bírósági tárgyalás vádiratából kiderül, hogy korábban volt olyan időszak, amikor minden fordulóban megbundáztak néhány meccset. Az MLSZ most teljesen komolytalanná tette a nyolcaddöntő visszavágóit azzal, hogy keddre, az U19-es válogatott meccsének napjára írta ki azokat, az U21-es és a felnőtt válogatott mérkőzései előtti napra. Fehér György, a mifocink.com szerzője arra volt kíváncsi, mit szólnak ehhez a klubok?

Kondás Elemér, Debrecen

A DVSC egygólos hátrányban várja a keddi visszavágót a Győr ellen, a csapatból az U21-es és a felnőtt válogatottba összesen négy játékost hívtak be.

– Ráadásul nehezíti a helyzetünket, hogy más ország válogatottjába is el kell engednünk játékost. Azt sem szabad elfelejteni, hogy vasárnap még bajnoki meccset játszunk, kedden pedig már Ligakupa-visszavágót. Tudjuk, hogy nagyon szoros a program, de lehet, hogy szerencsésebb lett volna másképp elkészíteni a versenynaptárat, hiszen márciusban öt bajnoki meccsre, Magyar Kupa-összecsapásra, Ligakupa-visszavágóra is kell készülnünk. Természetesen nem tettünk le a továbbjutásról, és próbálunk minél több fiatalnak lehetőséget adni a keddi meccsen.

Horváth Ferenc, Győri ETO

A bajnoki címvédő kisalföldiek közül összesen kilenc játékost érint a három válogatott mérkőzése.

– Szeretnénk komolyan venni a Ligakupát, de a versenykiírás ezt nem teszi lehetővé. Jobb lenne a vasárnapi bajnoki után hétfőn játszani, így legalább egy bemelegítést megspórolnánk, mert még melegek lennének a játékosok. Remélem, hogy legközelebb körültekintőbben nézik ezt a dolgot, mert egy nap alatt regenerálódni nem egyszerű dolog, ráadásul a válogatott mérkőzés is szerdán van, úgyhogy nem éppen a legjobb dolog ez.

Artner Tamás, Haladás

Szombathelyen igen dicséretes módon nagy hangsúlyt fektetnek a saját nevelésű fiatalok játékára. Ez viszont most nem jelent kifejezetten előnyt, sőt!

– A három válogatottba így összesen hét játékost adunk, ezzel pedig megváltoztak az esélyek. Immár egyértelműen a Fradi az esélyese a párharcnak, de ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel lépünk majd pályára. Nekünk eléggé szűk a keretünk, így azt még nem tudom, kik fognak játszani, de akik elutaznak Budapestre, mindent megtesznek majd a sikerért. Én egyébként azt gondolom, szerencsésebb lenne, ha a Ligakupa összecsapásait a felkészülési időszakra tenné az MLSZ, így legalább akkor is játszanánk tétmeccseket.

Kovács Zoltán, Diósgyőr

A Mezőkövesd elleni első mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a DVTK, ráadásul a visszavágót sem várja kedvező előjelekkel, hiszen négy meghatározó játékosát kell nélkülöznie.

– Azt hiszem, erre a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnie az MLSZ-nek. Mi minden sorozatot komolyan veszünk, nem véletlenül lettünk elsők a Ligakupa csoportmeccsei után. Sajnos Mezőkövesden nem az az eredmény született, amit vártunk, és a visszavágón négy játékost nélkülöznünk kell. Mindig azt mondjuk – és ez így is van –, hogy a nemzeti csapat az első, és fontos, hogy jó válogatottunk legyen, de most nagyon kellemetlen helyzetben vagyunk.

Véber György, Mezőkövesd

A megyei rivális ellen kétgólos sikert arató NB I-es újonc vezetőedzője két részre osztja a kérdést.

– Mi nagyon örülünk, hogy Horváth Tamásra nem számíthatunk a visszavágón. Bár ő az első számú kapusunk, számunkra óriási megtiszteltetést, hogy olyan kis csapatból, mint a Mezőkövesd, amelyiket két éve még az NB II-ben sem tartották meghatározó csapatnak, behívnak valakit a válogatottba. Ráadásul mellette van egy Szántai Leventénk, aki szintén jó kapus, így nem aggódom a visszavágó miatt. Ami viszont a szervezést illeti: nos, az teljes dilettantizmus, nem hiszem, hogy bármely más országban ilyen előfordulnak.

Az MLSZ képviselője kifejtette, a szoros versenynaptár miatt nincs mód a mérkőzések időpontjának megváltoztatására, ráadásul a Ligakupát pont azért hozták létra, hogy a fiatalok több játéklehetőséghez jussanak. Bár ebben az esetben senki nem vette figyelembe, hogy a mérkőzések időpontjában a fiatalok sem lesznek a kluboknál…

Olvasói sztorik