NB I

Rudolf volt a nyerőember

Az egykori DVSC-játékos lőtte a Győri ETO győztes gólját a Loki elleni találkozón.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA 2-1 (0-0)
Győr, 400 néző. Játékvezető: Becséri
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Trajkovics (Kronaveter, 62.), Mevoungou, Rudolf – Dudás (Burgos, 78.), Strestik, Andrics (Varga R., 56.). Edző: Horváth Ferenc
DVSC: Verpecz – Króner, Szatmári, Ferenczi, Brkovics – Bódi (Vadnai, 89.), Bouadla, Spitzmüller, Morozov – Seydi, Kovács Á. (Tisza T., 66.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Dudás (50.), Rudolf (84.), illetve Bódi (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vérbeli rangadóval folytatódott a Ligakupa nyolcaddöntője, hiszen szerda este a bajnoki címvédő Győri ETO a listavezető Debrecent látta vendégül. Bár a hírek szerint a jövő heti válogatott meccsre minden jegy elkelt, a győri sportbarátok a mai párosítástól nem jöttek lázba, még félszázan sem jöttek össze a lelátón.

Az ötödik percben Dudás lőtt kapásból, tíz méterről, de Verpecz bravúrral védett. Tíz perccel később szintén Dudás próbálkozott, de az első lövését blokkolták, a második pedig lecsúszott a lábáról. A 21. percben Andrics került helyzetbe a kaputól hét méterre, de nem jutott lövéshez. Visszatette Rudolf Gergelynek, aki 17 méterről próbálkozott, de Verpecz könnyedén védett.

A 27. percben Völgyi veszélyes szöglete a keresztlécről csúszott ki. A szünet előtt Rudolf szögletét követően Strestik fejelt fölé, majd egy jobboldali akció végén Rudolf elé pattant a labda, a kaputól hét méterre lőtt, de elakadt a védőkben. Az első félidőben jóval többet támadott az ETO, helyzetei is akadtak. Kicsivel több szerencsével, vagy jobb összpontosítással vezethettek volna a hazaiak. A Debrecen inkább ívelésekkel próbálkozott, de Seydit jól őrizték a győri védők, egyedül nem tudott mit kezdeni velük.

A második félidő gyors gólváltással kezdődött. Előbb Bódi Ádám remek, 22 méteres szabadrúgása vágódott a hálóba, majd Völgyi keresztlabdája után Dudás beforgatta a védőjét, majd egy pattanás után a kapuba lőtt (1-1). Az 53. percben Kamenár védett egy lövést, de a labda ott maradt az ötös vonalánál, Bódi lövését blokkolták a védők, az ismétlése pedig kipattant egy hazai játékosról. A 66. percben Króner ívelt Bódi fejére, aki kevéssel csúsztatott fölé nyolc méterről.

A 84. percben megszerezte a győztes gólt a bajnokcsapat: Varga Roland beívelését Rudolf mellel megszelídítette, és 14 méterről a hálóba lőtt (2-1). A DVSC egykori játékosa nagyon elemében volt, két perccel később 15 méterről lőtt, de Verpecz ezúttal bele tudott érni, így a labda a keresztlécet találta telibe. Az első félidőben megszerezhette volna a vezetést az ETO, erre több alkalma is adódott, mégsem volt eredményes. A Loki a második félidőt szép góllal nyitotta. de gyorsan egyenlíteni tudott a Győr. Ezután felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. A hajrában az ETO mozgósított nagyobb erőket a győzelem érdekében, és meg is szerezte azt, Rudolf okos találatával – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik