NB I

Külföldiek előnyben

A mindössze egy magyar játékossal felálló Videoton 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen a nyolcaddöntő első meccsén.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 400 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Videoton: Calatayud – Brachi, Caneira, Vinícius, Mamadu – Oliveira (Lupeta, 62.), V. Gomes – Álvarez (Sándor Gy., 80.), Haraszti (Kleinheisler, 79.), Nildo – Zé Luis. Edző: José Gomes
Kaposvár: Antal B. – Földes, Addo, Diallo (Albert Á., 60.), Hadaró – Kovács O., Thian, Bőle (Böjte, 71.), Dominic (Horváth G., 81.) – Murai, Ella. Edző: Selymes Tibor
Gólszerzők: Zé Luis (23.), Nildo (69.), Lupeta (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A székesfehérváriaknak sikerült egy magyar játékossal felállniuk a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az élvonalban sereghajtó Kaposvár ellen. Haraszti Zsolt volt a legény a gáton, de minden bizonnyal úgy érezhette magát, mintha a Keleti pályaudvar pénzváltójában, vagy a marseille-i halpiacon lenne…

A hetedik perc hozta a meccs első helyzetét: egy hazai szöglet után Vítor Gomes kevéssel a kapu mellé lőtt. A 11. percben Oliveira került óriási helyzetbe, de közelről a kapu mellé fejelt. A 23. percben Antal Botond megkapta első gólját tétmeccsen a Kaposvár kapujában, miután Zé Luis közeli fejesével szemben tehetetlen volt (1-0). A 28. percben egy veszélyes kaposvári beadás a középen érkező összes játékos lába alatt elsuhant.

A harmincadik percben Thian távoli próbálkozását védte Calatayud. A Videoton magabiztosan őrizte előnyét, de komoly gólveszélyt nem alakított ki. A 37. percben egy szabadrúgás után Zé Luis fejese centikkel a keresztléc fölé ment, és ez a jelenetsor két perccel később megismétlődött. A 41. percben egy veszélyes kaposvári támadás végén Dominic fejelt kevéssel a kapu mellé. A hajrában Brachi szabadrúgása ment a kapufa mellé.

A szünet után Nildo szabadrúgása pattogott el a kapufa mellett. Nem sokkal később Haraszti lőtt a kapu fölé. Az 59. percben Álvarez lövése a kapufáról pattant ki. A 66. percben Zé Luis lövését védte a vendégek kapusa. Három perccel később Lupeta remek beadása után Nildo közeli lövését még védte Antal, de a kipattanó labdát a hazai játékos a kapuba sodorta (2-0). A 73. percben Haraszti szép cselekkel tisztára játszotta magát, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, de érthetetlenül lelassult, ezért amikor már csak a kapussal állt szemben, a somogyiak utolérték, és szögletre mentettek.

A 88. percben egy szép egyéni akció végén szerzett újabb gólt a házigazda: Lupeta egy védővel a nyakán egészen az ötös sarkáig futott, majd a hálóba lőtt (3-0).

Rosszkor voltak jó helyen

A Vasas keddi és a Videoton szerdai meccse is 16 órakor kezdődött. Megmagyarázhatatlan, hogy az illetékesek miért választották ezt az időpontot. A Ligakupa-meccsek egyébként sem arról híresek idehaza, hogy telt ház előtt rendezik őket, és ha egy munkanap délutánján rendezik, azzal több száz embert eleve megfosztanak attól, hogy kimehessenek a stadionba. A 16 órás kezdés arra is alkalmatlan, hogy spóroljanak a villanyszámlán – bár ez a Videotonnál biztosan nem fontos tényező –, hiszen február végén még viszonylag korán sötétedik, a reflektorokat tehát fel kell kapcsolni.

Olvasói sztorik