NB I

Jól járt a döntetlennel a Paks

A tolnaiak 1-1-et játszottak a Pécs otthonában a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – MVM Paks 1-1 (1-1)
Pécs, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Márkvárt, Koller, Kővári (Beke, 78.), Wittrédi (Fodor F., 60.), Szatmári – Városi (Pölöskey, 60.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Windecker, Kecskés, Tóth B. (Báló, 88.), Lázok (Bor, 73.) – Simon A. (Kiss T., 73.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Mohl (21.), illetve Horváth G. (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A téli szünetben Matyi Dezső tulajdonos bejelentése miatt anyagi válságba került, és emiatt némileg meggyengült pécsiek a Paks csapatát fogadták, amelynek kispadján most mutatkozott be tétmeccsen az új edző, Csertői Aurél.

A nyolcadik percben Simon Attila a kapunknak háttal állva csúsztatta meg fejjel a labdát, de Gőcze Gergőnek ez nem okozott meglepetést. Egy perccel később Városi az alapvonaltól átívelt a túloldalra, Szatmári lekezelte a labdát, csinált egy cselt, de a lövése elkerülte a kapu bal felső sarkát. A 22. percben Szatmáritól kapott remek labdát Mohl a bal oldalon, három paksi játékost is lefutott, majd az ötös csücskéről gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-0).

A 39. percben Szatmári levitte a labdát az alapvonalig, majd gyönyörűen gurított az érkező Wittrédi elé, aki kapásból lőtt, de néhány centivel a léc fölé. A másik oldalon Szabó János szabadrúgását Horváth Gábor remekül öt méterről a kapuba fejelte (1-1). A látottak alapján reális volt az 1-1-es állás a szünetben. Valamivel több lehetősége volt a PMFC-nek, de a mezőnyben teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán.

Az ötvenedik percben Wittrédi harminc méterről elvégzett szabadrúgása élesen csavarodott a paksiak kapuja elé, ahol Koller belecsúsztatott, ám fejese kevéssel elkerülte a kapufát. Az 57. percben Lázok lőtt a kapu fölé egy szöglet után. A 71. percben Szatmárit ugratták ki remekül a vendégvédők vonalából, az utolsó pillanatokban azonban Éger felszabadított. Négy perccel később Pölöskey elől Csernyánszki mentett hatalmasat.

A 83. percben egy előreívelt labdára Csernyánszki és Pölöskey futott versenyt, a kapus az utolsó pillanatokban el tudta rúgni a csatár elől. Ezután az alapvonal közelében Romics mentett nagyot Szabó János elől. A 86. percben egy paksi szöglet után Tóth Bence 18 méterről a kapu fölé lőtt – tudósított a PMFC honlapja.

Maradt az 1-1-es döntetlen, aminek a paksiak örülhetnek jobban, hiszen az idegenben lőtt góljuk még jól jöhet a visszavágón…

– Az első félidő egyértelműen pécsieké volt. Jól indultak, a játéknak volt irama, élvezhető volt, és láttam jó megoldásokat, a hazaiak jóvoltából. Meg is szerezték a vezetést egy szép egyéni megoldásnak köszönhetően. Ezen kívül is voltak szép egyéni akciók, de egy rögzített szituációból egyenlített a Paks. A második félidőben gyökeresen megváltozott a PMFC játéka. Inkább a Paks volt mezőnyfölényben, a vendégek többet mutattak, a Pécs viszont erősen visszaesett. Helyzetek nem nagyon voltak, a játék pedig széteső volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik