NB I

Szép gólokkal tért vissza a Vasas

A házigazda Vasas 2-0-ra győzött a Puskás Akadémia ellen a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Vasas FC – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 500 néző. Játékvezető: Radványi
Vasas: Németh G. – Pál D., Görgényi, Grúz, Piller – Gál, Berecz, Nagy – Szedlár (Menyhárt, a szünetben), Ádám M. (Ferenczi, 78.), Remili. Edző: Szanyó Károly
Puskás FC: Somodi – Lorentz, Szekeres A., Aposztolopulosz, Bertus – Fabio, Denkovics (Hahn J., 77.), Farkas N., Orbán G. (Tóth B., a szünetben) – Tischler (Spandler, 78.), Berki. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Berecz (24.), Remili (78.)
Kiállítva: Fabio (48.), Farkas N. (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tartalékos összeállításban lépett pályára Angyalföldön a Puskás Akadémia, amelyre pénteken fontos bajnoki mérkőzés vár. A semleges szemlélő számára nem csak emiatt volt nehéz eldönteni, melyik az első- és melyik a másodosztályú csapat. A Vasas az első percekben egyenrangú ellenfélnek bizonyult, aztán egyértelműen ellenfele fölé nőtt. Többet birtokolta a labdát, mezőnyfölénybe került, és több ígéretes, veszélyes akciót vezetett a házigazda, amely egy szabadrúgás után, Berecz Zsombor jóvoltából a vezetést is megszerezte a 24. percben.

A támadásbefejezések során nagyon hiányzott Ferenczi István rutinja, de így sem lélegezhettek fel a felcsútiak, mert gyakoriak voltak a Vasas próbálkozásai. A lelátón egyre ritkábban volt téma az őszi szezon végén távozó német tulajdonos és vezetőedző rémuralma, a Vasas-szurkolók láthatóan és hallhatóan felszabadultak, mert a kizárólag magyar játékosokból álló kedvenc csapatuk szimpatikusan, tetszetősen futballozott, és minden labdáért keményen megküzdött. Persze, van ami nem változik, a Fáy utcai sporttelep állapota egyre siralmasabb, már az eredményjelző is felmondta a szolgálatot.

Az angyalföldiek közül ezúttal is Remili Mohamed volt a legveszélyesebb, több fejese és lövése is gólt érdemelt volna, ha egy kicsivel pontosabban céloz.

A Puskás FC egyik leggyengébb pontja Orbán Gáspár volt, aki olykor a középpálya szélén, olykor a közepén tűnt fel, de támadásban és védekezésben is súlytalan volt, ráadásul elég sokat szabálytalankodott, és mivel már a huszadik percben sárga lapot kapott, folyamatosan a kiállítás veszélye fenyegette. Az ő gyenge teljesítménye túl magas labda, hiszen egyszerű a miniszterelnök fián köszörülni a nyelvünket, de Benczés Miklós döntése alátámasztja a kritikánkat, hiszen a szünetben lecserélte fiatal játékosát, aki idegentestként mozgott a pályán.

A piros lapot így sem kerülhette el együttese, mert a második félidő legelején Fabio megkapta a második sárgáját. Emberelőnyben még intenzívebbé vált a Vasas támadójátéka, helyzetekben nem volt hiány, Szekeres Adrián masszív védőteljesítményére, Somodi kapusbravúrjaira, valamint a szerencsére volt szükségük a látogatóknak, hogy elkerülje az újabb gólokat. Negyedórával a vége előtt kettős emberelőnybe kerültek a házigazdák, ezt Remili szinte azonnal kihasználta, és ritkán látható bombagóllal duplázta meg együttese előnyét (2-0).

Bár ez még csak egy Ligakupa-meccs volt, és a bajnokság tavaszi időszaka el sem kezdődött, már most kijelenthető, hogy az angyalföldiek rendkívül szimpatikus, megújult csapata sok örömet okozhat a szurkolóknak tavasszal. Ilyen hozzáállással és focival az NB II-ben maradás nem foroghat veszélyben, és valószínűleg a Ligakupában is továbblép a csapat, amelynek némi hiányérzete csak a mai különbség miatt lehet, hiszen még két gól simán benne volt a játékában.

Olvasói sztorik