NB II

Kialakult a Vasas kerete

Akiket meg akartak szerezni, azok döntő többsége Angyalföldön folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lezárult az átigazolási időszak, ennek megfelelően az NB II-es Vasas csapatánál is véget ért a játékosmozgás. A német tulajdonos, illetve a légiósok távozása miatt a másodosztályú klubok közül talán az angyalföldiek voltak a legnehezebb helyzetben a téli szünetben, de a Jámbor János és Vancsa Miklós nevével fémjelzett vezetőség nem tétlenkedett, és alaposan megerősítette a keretet. Az ügyvezető szerint a tavasszal ettől az összetételű csapattól joggal elvárható a biztos bennmaradás.

– Mennyiségileg mindenképpen, és remélem, minőségileg is sikerült úgy összerakni a csapatot, hogy tavasszal helyt álljunk, és bármely csapattal szemben a győzelem esélyével lépjünk pályára – nyilatkozta a klub honlapján Vancsa Miklós, a Vasas Futball Club Kft. ügyvezetője. – Az átigazolási időszak február huszonegyedikén lezárult, és bár elégedettek nem lehetünk sohasem, de akiket szerettünk volna megszerezni, azoknak döntő többsége a Vasas színeiben folytatja pályafutását. Meggyőződésem, hogy a tavasszal ettől az összetételű csapattól joggal elvárható a biztos bennmaradás. A nyáron pedig folytatjuk a csapat alakítását, erősítését, mivel szeretnénk az NB II olyan meghatározó csapata lenni, amelyik végig versenyben lesz a feljutást jelentő első két helyezésért. Úgy hírlik, hogy az MLSZ nyártól a másodosztályban is engedélyezni fogja két külföldi leigazolását. Ezzel valószínűleg élni fogunk.

Az ügyvezető rámutatott: mivel pénteken befejeződött az egy hónapos átigazolási időszak, már csak lejárt szerződésű, vagy közös megegyezéssel szerződést bontó játékosokat lehet leigazolni.

– Hogy lesz-e ilyen játékos, arra most nem tudok választ adni. Természetesen nyitottak vagyunk arra, hogy ha felszabadul egy, számunkra egyértelműen erősítést jelentő labdarúgó, akkor még leigazoljuk, de jelenleg nincs ilyen játékos a képben. Vagyis kijelenthetem, hogy az átigazolásokat lezártuk, és a mostani kerettel vágunk neki a tavaszi mérkőzéssorozatnak – szögezte le Vancsa Miklós.

Az angyalföldieknek az utolsó órákban sikerült megegyezniük a Rákosmente KSK vezetőivel Boda Józsefet kölcsönadásáról. Ez fiatal játékosnak is előnyös, mert az NB III-as együttesben folyamatos játéklehetőséghez juthat.

Hermány Bencével kapcsolatban is ez volt a terv, ám ez nem jött össze. Vele abban állapodott meg a vezetés, ha a tavaszi 14 mérkőzésen nem kap szerepet, akkor nyáron távozik egy esztendőre kölcsönbe. Kapusposzton így négy játékosa van a klubnak: Németh Gábor, Hermány Bence, és a két fiatal, Orbán Soma, illetve a most még sérüléséből lábadozó Lékai Soma (ő a Vasas Kubala Akadémia játékosa). Utóbbi kettő miatt még védhet az U21-es csapatban is.

Védőposzton nyolc futballistával rendelkeznek: a széleken bevethető Pál Dávid, Piller József, Görgényi Dávid, Engel Alex. A védelem közepén számítani lehet Grúz Tamásra, Nánási Balázsra, Tamás Lászlóra, és az operációja utáni rehabilitációt követően Izing Martinra is.

A középpályán hét játékossal számolhatnak: Cseke Benjámin, Vida Máté, Berecz Zsombor, Nagyházi Dávid, Nagy Tamás, Kiss Róbert (ő akár a védelemben is használható) és Gál Mátyás.

A támadószekcióban is legalább ketten vannak egy-egy posztra, összesen pedig hatan: Menyhárt Attila, Szedlár Zoltán, Remili Mohamed, Ádám Martin, Ferenczi István és Szabó Bence.

Összesen tehát 25 játékos tartozik a keretbe, akik közül hárman a Vasas Kubala Akadémia játékosai. Vagyis a Vasas Futball Club Kft-vel 22 játékosnak van közvetlen szerződése. A mezőnyjátékosoknál minden posztra legalább két játékosa van a Vasasnak.

Olvasói sztorik