NB II

Szörnyű nap volt

Nagy II Gábor térde annyira rossz állapotban van, hogy be kell fejeznie a pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Vasasban szereplő Nagy II Gábor térde ismét megsérült, ezért valószínűleg véget ért a pályafutása – írta az angyalföldi klub Facebook-oldala. A szombathelyi születésű védő korábban évekig szerepelt az NB I-ben, a Haladás, az Újpest és a REAC mezét is viselhette, illetve belekóstolt a légiós-életbe is, hiszen játszott a német Erfurt, a svájci Aarau, valamint a ciprusi APEP gárdájában. A Rangadó.hu megkereste a 33 éves hátvédet, aki elárulta, hogy az utóbbi években rendszeresen bajlódott térdsérüléssel, mára pedig olyan rossz állapotba került, hogy valóban abba kell hagynia a futballt.

– Sajnos igaz a hír, úgy tűnik, hogy be kell fejeznem a pályafutásomat – kezdte szomorúan Nagy Gábor. – Már négyszer műtötték a jobb térdemet, egyszer pedig a balt is operálni kellett. Tíz évvel ezelőtt egyszer megműtötték a keresztszalagomat, akkor egy porcdarab is leszakadt belőle. Tíz év alatt sajnos annyira elkopott a térdem, hogy szinte már nincs is benne porc. Olyan szintű porckopásom van, hogy három orvos is azt javasolta, ne folytassam tovább a futballt. A korábbi években egyáltalán nem hátráltatott a térdem a játékban, csak az utolsó beavatkozásom előtt éreztem, hogy veszélyben lehet a pályafutásom, de bíztam abban, hogy egy jó rehabilitációval még két-három évet tudok játszani. Sajnos azonban olyan mértékű volt már ez a kopás, hogy hiába adattam bele a legjobb injekciókat, és hiába csináltunk komoly rehabilitációt a Vasasnál Fekete Jánossal, egyszerűen nem lett jobb a helyzet. Ez a keresztszalagos térdem, ezt már műtötték Cipruson, két-három éve Győrben, illetve most a Vasasnál Lejkó doktor is, aki először tíz éve operálta meg.

Nagy II Gábor elmesélte, akkor döbbent rá, hogy vége a karrierjének, amikor az egyik edzésen le kellett jönnie a pályáról.

– Szörnyű nap volt számomra, amikor az utolsó edzést abba kellett hagynom. Tulajdonképpen akkor tudatosult bennem, hogy valószínűleg itt a vége. Foglalkoztatott ez a dolog, hogy mi lesz, ha esetleg nem lesz jó, de amikor az utolsó edzés felénél el kellett hagynom a pályát, akkor döbbentem rá, hogy sajnos itt a vége – mondta Nagy II Gábor. – Azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a Vasas vezetői nagyon korrektek voltak velem, és a járandóságaimat is rendezték.

Szerdán megtörtént a szerződésbontás

A Vasas Futball Klub Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Nagy Gábor belső védőnkkel – tájékoztatta a klub honlapját szerdán Vancsa Miklós ügyvezető, aki hozzátette: a játékos január közepén elmondta neki, hogy a térde a sérülés miatt már nem alkalmas a versenysportra. Abban maradtak, hogy kap két hetet egy speciális kezelésre, ám sajnálatos módon az sem segített.

Olvasói sztorik