NB I

„Még nem is tudtam feldolgozni”

A húszéves Berki Istvánt a Győri ETO és a Debrecen is hívta, végül az újonc felcsútiakhoz igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kéthetes spanyolországi edzőtáborozás után szerdán érkezett haza a Puskás Akadémia csapata. Az NB I-es újonc keretében ott volt az NB III-as Csákvártól télen igazolt Berki István is, aki a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a külföldi összetartásról, és a tavaszi céljairól is. Elmondta, hogy érzése szerint két kinti meccsen nem játszott jól, de a Real Betis ellen gólpasszt adott, és büntetőt harcolt ki.

– Kiváló körülmények fogadtak minket Spanyolországban, többnyire nagyon jó pályákon tudtunk edzeni – kezdte a húszéves játékos. – Általában napi két-három gyakorláson vettünk részt. Játszottunk öt edzőmeccset, az első két ellenfél alacsonyabb osztályú volt, azok a találkozók nem voltak annyira mérvadóak, kicsit gyengébb játékerőt képviseltek. A Real Betis már egy jóval erősebb alakulat volt, és játszottunk a Sevilla B-vel is. Igazából így telt el ez a két hét, úgy érzem, hogy az edzőtábor elérte a célját, és elvégeztük a tervezett munkát.

A középpályás szerint már alakul a felcsúti gárda játéka, és mindenkinek oda kell tennie magát, ha be akar kerülni a kezdőcsapatba.

– Úgy gondolom, hogy alakulat a csapat, de nagyon sok a kérdőjel, mert sokan vagyunk. Mindig el voltunk osztva két csapatra, és ezek is cserélgetve voltak, így nem lehetett látni, hogy melyik lesz a kezdőcsapat. Sejtések vannak, de Benczés Miklós szerint még az ő fejében sincs meg a kezdő. Van még két edzőmeccsünk a Balmazújváros és az Újpest ellen. Ezeken mindenkinek oda kell tennie magát, és utána kiderül, ki tud odaférni. Nehéz lesz mindenkinek, mert nagyon jó játékosok vannak a keretben.

Berki István elmondta azt is, hogy nincs teljesen megelégedve az edzőmeccseken nyújtott teljesítményével, de keményen dolgozik, hogy minél többet pályára léphessen a tavaszi szezonban.

– Nem tudom magamról megmondani, hogy mennyire vagyok elégedett. Úgy érzem, hogy két kinti meccsen nem játszottam jól, de a Real Betis ellen szerintem jó teljesítményt nyújtottam, gólpasszt adtam, és büntetőt harcoltam ki. Az edzéseken odateszem magam, keményen csinálom a dolgom. Nem rajtam múlik, vannak a csapatban jó játékosok, akik már sokat megélt labdarúgók, és így fiatalként azért nehéz. Elvileg úgy számolnak velem, hogy játszani fogok, de majd kiderül, hogy mennyi szerepet kapok.

A húszéves labdarúgó a harmadosztályból került a Puskás Akadémiához, de a téli átigazolási időszakban az éllovas Debrecen is kivetette rá a hálóját.

– Az őszi szezon vége előtt két héttel a DVSC tulajdonosa beszélt a csákvári vezetőkkel, hogy szeretne leigazolni. Később Debrecenben egy teremtornán vettem részt, ahol Kondás Elemér fiával voltam egy csapatban. Jól ment a játék, és mondták, hogy számítanának rám. Három napot edzettem a csapattal, és szóban meg is egyeztünk. Később vonattal utaztam volna aláírni, de hívott a csákvári tulajdonos, hogy forduljak vissza, mert jóval kevesebb pénzt akarnak adni, mint amiről korábban szó volt, ezért itt meg is akadt ez az ügy.

A listavezető Debrecen mellett a bajnoki címvédő Győri ETO is szerette volna a soraiban tudni a tehetséges középpályást.

– A Győrrel olyan szerződésem lett volna, hogy az ETO nem ad értem pénzt a Csákvárnak, mivel amatőr kontraktusom volt, hanem ha eladnak külföldre, akkor annak a tizenöt százalékát az előző klubom kapta volna meg. Győrben parádésak voltak a körülmények, mindenben meg is egyeztünk a vezetőkkel, de visszarendeltek Csákvárra, mert a klub ilyen feltételekkel nem akart elengedni.

A korábban Vácon és Egerben is megforduló labdarúgó hozzátette, igazából még fel sem fogta, hogy a bajnoki címért küzdő klubok álltak sorba érte.

– Nagyon jó érzés, hogy két ilyen patinás csapat is le szeretett volna igazolni, és igazából még nem is tudtam ezt feldolgozni magamban. Kicsit hihetetlen is számomra, mert tényleg két bajnokesélyes csapat akart volna. Sőt, még mindig szeretnének, Győrben mondták, hogy továbbra is figyelnek, mert a jövő tehetségének tartanak. Erről azonban még korai lenne beszélni, de tényleg nagyon jó érzés.

Berki végül a Puskás Akadémia alakulatához került, ahol nagyon jól érzi magát, és sokat tanul a csapattársaitól.

– Bognár György szólt nekem, hogy Benczés Miklós is érdeklődik irántam, és szeretett volna megnézni. Edzettem a felcsútiakkal néhányat, valamint játszottam egy edzőmeccset, és a mérkőzés után szólt is a mester, hogy írjuk alá a szerződést. Nagyon jól érzem magam itt, és minden lehetőség adott. Talán itt könnyebb lesz bekerülni a csapatba, mint mondjuk Győrben vagy Debrecenben. Azonban itt is remek játékosokkal készülök minden nap, akiktől nagyon sokat tudok tanulni, és az idősebbek segítik a fiatalokat – mondta végül Berki István.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik