NB I

Örül a távozásnak

Hétfőn műtik a Vácról igazolt fiatal középpályás, Berki István sérült vállát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Egri FC csapatában folytatja pályafutását a Dunakanyar-Vác együtteséből távozó Berki István. A Palásthy-testvérek után tehát újabb játékos igazolt a másodosztályú klubból a hevesi megyeszékhelyre. A fiatal középpályás az új egri tulajdonos, az angol John Marshall hívására mondott igent, pedig a Haladás is hívta. A Rangadó.hu megkereste a 19 éves labdarúgót, akit éppen a kórházban értünk utol, mivel kiújult vállsérülését éppen hétfőn operálják. A fiatal középpályás honlapunk érdeklődésére azt is elárulta, hogy örül, amiért otthagyhatta a Vácon uralkodó körülményeket.

– Eleinte úgy volt, hogy Csákvárra igazolok, de aztán a John Marshall kérésére visszamentem Vácra. Ő már akkor mondta, hogy szeretné, ha Egerbe szerződnék, de akkor még vacilláltunk – mesélte Berki István, aki a közelmúltban az NB II-es válogatottnak is tagja volt. – Lett volna még egy olyan lehetőség is, hogy Szombathelyre, a Haladáshoz szerződök, de a műtét miatt erről lecsúsztam. Ezért végül úgy döntöttem, hogy Egerbe igazolok, hiszen mégiscsak az NB I-ről van szó… Azt ígérték, hogy a felépülésem után egyből be is kerülök a csapatba, mert nagyon jó játékosnak tartanak.

– Ma műtik! Mikor léphet újra pályára?
– Hat hét a teljes felépülés, de két hét után már kondizhatok, három hét múlva pedig már biciklizhetek is. Utána elvileg be is szállhatok a munkába.

– Örül, amiért az utolsó pillanatban sikerült kiszakadni a Vácon uralkodó szörnyű helyzetből?
– Nagyon örülök, hogy végül sikerült távoznom. Ha meg lett volna oldva az egész, és Héger József nem variál, és nem húzza be a pénzt állandóan, akkor szerintem maradtam volna még, de emiatt muszáj volt lépni.

– Mit vár a tavasztól?
– Azzal lennék elégedett, ha bennmaradna a csapat az első osztályban. Én pedig szeretnék bemutatkozni az élvonalban. Örülnék, ha kapnék pár meccset.

Olvasói sztorik