NB I

Felcsútra igazolt Berki István

A szerdán tesztelt szerb szélső, Sztefan Denkovics is aláírt a Puskás Akadémiához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Berki Istvánt több NB I-es csapat is szívesen látta volna soraiban, ám valami miatt mindig meghiúsult az átigazolása. Edzett a Debrecennel, bejelentkezett érte a Győri ETO, míg az elmúlt napokat a Puskás Akadémiánál töltötte.

Utóbbi együttesben szerdán pályára is lépett a Szolnoki MÁV FC ellen – 0-1-nél állt be, s 1-1 lett a vége –, s a jelek szerint olyan teljesítményt nyújtott, mellyel meggyőzte Benczés Miklós vezetőedzőt – írja a csákvári klub honlapja.

– Ma reggel megegyeztem a Puskás Ferenc Akadémia vezetőivel, így eldőlt, Berki István a felcsúti gárdában folytatja pályafutását – tájékoztatta a honlapot a klub tulajdonosa, Nagy Sándor.

A 19 éves Berki István korábban a Dunakeszi, a Vác, a Goldball, az Újpest, az Illés Akadémia, és az NB I-es Eger játékosa volt, bár az élvonalban egy vállsérülés miatt nem mutatkozott be.

– Tavaly december végén, a hagyományos debreceni teremtornán játszottam, ahol a legtehetségesebb játékos díját vehettem át. Ott látott Szima Gábor, és a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér, s megkérdezték, lenne-e kedvem a Debrecenben játszani. Igent mondtam, s három napig ott is voltam, két edzésen részt vettem – mesélte a feol.hu oldalon Berki István. – Szima Gábor és a csákvári elnök-tulajdonos, Nagy Sándor megállapodott egymással, én viszont a feltételek miatt nem fogadtam el a Debrecen ajánlatát. Inkább a Győri ETO mellett döntöttem, hiszen a zöld-fehérek új vezetőedzője, Horváth Ferenc korábban már Paksra is csábított. Győrben megállapodtunk egymással, de ott viszont a Csákvár nem fogadta el a győriek ajánlatát. És ekkor jött a felcsúti lehetőség. Nagyszerű körülmények közé kerültem, a társak azonnal befogadtak, mindenki segít, amikor csak kell. Szeretnék bizonyítani, kiharcolni a helyemet a csapatban, és megragadni az alkalmat, hogy pályára léphessek az NB I-ben. Egerben erre nem volt lehetőségem, mert még az NB II-es válogatott tagjaként, a törökországi edzőtáborban megsérült a vállam. Szeretném elérni a célomat, sokszor pályára lépni az élvonalban, mellette bekerülni az U21-es válogatottba, s egyszer majd külföldön folytatni a pályafutásomat. Egyúttal köszönet a Csákvárnak az eddigiekért, és köszönet Bognár Györgynek, aki a válogatottság miatt közbenjárt Róth Antal szövetségi edzőnél.

További hír a felcsúti együttesről, hogy Berki mellett megegyeztek a szerb Sztefan Denkoviccsal is. A 22 éves szélső szerdán próbajátékon vett részt a Szolnok ellen, és játékával meggyőzte a szakmai stábot, így pénteken másfél éves szerződést írhatott alá Felcsúton – tudatta a felcsútiak honlapja.

Olvasói sztorik