NB I

Döntetlent játszott a Puskás

Benczés Miklós csapata első edzőmeccsén 1-1-re végzett a másodosztályú Szolnok ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia FC – Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-1)
Felcsút
Puskás FC 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Szekeres A., Tamás, Farkas N. – Polonkai, Vukamanovics – Denkovics, Czvitkovics, Berki – Lencse. 2. félidő: Somodi – Lorentz, Vaszicsku, Fábio, Nagy Zs. – Tóth B., Orbán G. – Gallardo, Szakály D., Tóth L. – Tischler. Edző: Benczés Miklós
Szolnok: Pokorni – Vári, Racskó, Mile, Fritz – Szepessy (Balaskó), Sipeki – Bohner (Rokszin), Lengyel, Zvara (Mundi) – B. Tóth. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Mile (öngól 81.), illetve B. Tóth (2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután lejátszotta első téli felkészülési meccsét a Puskás Akadémia együttese, az ellenfél a másodosztályú Szolnok volt, amely a 11. helyen áll az NB II-ben. A hazaiknál három próbajátékos is szerepet kapott: a csákvári Berki István, a bosnyák Dejan Vukamanovics és a szerb Stefan Denkovics – írja a felcsúti klub honlapja.

A szolnokiak közül sérülés miatt hiányzott Máté János, Grúz Tamás, Nagy István, míg a legutóbb mesterhármast szerző Hamar Ádám megbetegedett, így az ő játékára sem számíthatott a szakmai stáb.

Már a második percben előnybe került a vendégcsapat: egy távoli lövés után a Hajdúchról kipattanó labdát a kavarodás közepette B. Tóth Balázs juttatta a kapuba (0-1).

Az első félidőben sok helyzet nem akadt, Czvitkovics Péter veszélyeztetett kétszer is távoli szabadrúgásból, ám az első próbálkozás fölé, a második mellé ment.

A második félidőben teljesen új felállásban játszott a PAFC. Szakály Dénes és Tóth László előtt adódott helyzet, utóbbi kétszer is betalálhatott volna, ám ezek a lehetőségek is kimaradtak. A 81. percben azonban sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak: Szakály Dénes ment el a bal szélen, középen Tischler Patrik várta a beadást, ám a szolnokiak védője, Mile Krisztián lábáról jutott – a kapufa segítségével – a kapuba a labda (1-1).

– Úgy gondolom, úgy játszottunk, ahogy az megfelel a felkészülésünk jelenlegi állapotának – értékelt Benczés Miklós, a Puskás FC edzője. – Örülök, hogy folyamatosan tudtuk birtokolni a labdát, és helyenként szép támadásokat vezettünk, ez főleg a második félidőre jellemző. Fontos volt ez a felkészülési mérkőzés, hiszen új játékosokat tesztelhettünk, illetve nagyon örülök Szakály Dénes jó játékának, valamint annak, hogy a fiatal Tóth László nagyon veszélyesen futballozott.

– Az első osztályú ellenfél ellen kimondottan jó mérkőzést játszottunk. A mérkőzésen végig szervezetten védekeztünk, ugyanakkor tudtunk helyzeteket is kialakítani. Jól kezdtük a találkozót, hiszen a mérkőzés elején megszereztük a vezetést. A második félidőben többször védekezésre kényszerültünk, de ezt egy kivételével jól oldottuk meg. Ellentámadásinkban is volt veszély, ám a végjátékban pontatlanok voltunk, ezen kell javítani. Minden esetre az, hogy egy magasabb osztályú csapat ellen végig egyenrangú ellenfelek voltunk, mindenféleképpen biztató. – nyilatkozta klubja honlapján Kis Károly, a Szolnok edzője.

Olvasói sztorik