NB I

A Diósgyőr megyei buktája

A DVTK 3-1-re kikapott Mezőkövesden a nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Mezőkövesd-Zsóry – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
Mezőkövesd, 2500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vermes, Fótyik – Veliczky, Takács P. (Dobos, 61.), Bognár I., Melczer – Rajczi (Hegedűs D., 72.), Balajti (Menougong, 61.). Edző: Véber György
DVTK: Rados – Eperjesi, Huszics (Gohér, 61.), Vadász, W. Alves – Kosztics, Nikházi (Bacsa, a szünetben), Gosztonyi, Barczi (Egerszegi, 75.) – Futács, Batioja. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Hegedűs Cs. (24.), Fótyik (57., 88.), illetve Futács (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy diósgyőri játékos hiányzott a megyei rangadóról. Kádár Tamás és Elek Ákos a válogatott edzések miatt kapott felmentést, Miroszlav Grumics belázasodott, Lazar Marjaniovics játékengedélye pedig még mindig nem érkezett meg Szerbiából.

A székesfehérvári és a győri meccs alacsony nézőszáma után örömmel konstatálhatjuk, hogy Mezőkövesden sok hazai és vendégszurkoló volt kíváncsi a találkozóra.

Az első percben egy szögletvariációt követően Nikházi lőtt 22 méterről a kapu fölé. A tizedik percben Eperjesi nagy bedobása Futács segítségével a hosszú kapufánál érkező Gosztonyi elé került, de a lövése egy védőről szögletre vágódott. A 13. percben Huszics lecsúszott beadása hajszál híján beesett a hosszú sarokba. A 17. percben Futács húsz méterről laposan lőtt, a labda egy védőt érintve szögletre vágódott.

A 24. percben egy keresztlabdát Hegedűs Csaba vágott kapásból a diósgyőri kapuba, 14 méterről (1-0). Két perccel később Futács verekedett ki magának egy labdát a tizenhatoson belül, és mintegy 13 méterről a kapu közepébe gurított (1-1). A 29. percben Takács Péter 28 méteres szabadrúgása centiméterekkel kerülte el Rados kapuját. A 36. percben Balajtit ugratták ki, de Rados kirobbant a kapujából, és vetődve megszerezte a labdát.

A negyvenedik percben egy bedobás után Rajczi lőtt nagy erővel, éles szögből, de három méterrel mellé. Ahogy várni lehetett, a találkozót a vendégek kezdték jobban, egyből kapura törtek, és végig veszélyesebbek voltak.

Az 55. percben Futács tette vissza a labdát Gosztonyinak, aki 23 méterről lőtt kapura, de Horváth hárított. Két perccel ezután Bognár szabadrúgását Fótyik fejelte hét méterről a kapuba (2-1). A 63. percben Gohér szabadrúgását Velicky kifejelte, Kosztics lövését blokkolták, végül Bacsa fejelt fölé. Egy perc múlva Eperjesi beadását Bacsa félfordulatból mellé lőtte mellé. Kisvártatva Gosztonyi kétszer is a kapu fölé lőtt. A 69. percben Eperjesi lövéséről a berobbanó Futács fél lépéssel lemaradt. Három perc múlva egy szép diósgyőri kontra végén Bacsa beadása után Barczihoz került a labda, de lövése két méterrel elkerülte a kaput.

A 79. percben Fótyik 25 méterről eleresztett lövését Rados vetődve védte. A 81. percben Gohér tekerte középre a labdát, Batioja a tizenegyes pontról lefejelte Bacsának, de a csatár egész egyszerűen hagyta kimenni, pedig hatalmas gólhelyzet volt! Egy perc múlva Menougong passzolt vissza Hegedűs Dávidhoz, aki 18 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A 88. percben véglegessé vált a kövesdiek sikere: Bognár István hozta játékba Fótyikot, ő kicselezte Eperjesit, és a hálóba lőtt (3-1). A 92. percben Futács átadása után Batioja lövése szögletre vágódott. A hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, mert veszélyesebbek voltak. Hiába dolgozott ki több helyzetet a DVTK, csak egy gólt tudott szerezni, mert jól zárt a hazai védelem – tudósított az onlajnok.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik