NB I

Dibusz remek bemutatkozása

Nem született gól a Haladás és a Ferencváros meccsén a Ligakupa nyolcaddöntőjében.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC 0-0
Szombathely, 1000 néző. Játékvezető: Oláh G.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Guzmics, Bosnjak – Nagy G., Szakály A. (Németh M., a szünetben), Fehér Z., Iszlai (Gyurján B., 70.) – Radó, Hrepka (Medgyes, 91.). Edző: Artner Tamás
FTC: Dibusz – Besics (Leonardo, 81.), Mateos, M. Pavlovics, Bönig – Gyömbér, Csukics (Ionescu, 86.) – Jenner (Somalia, 66.), Busai, Jovanovics – Böde. Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás csapatában máris bemutatkozott a pénteken igazolt Hrepka Ádám, és ott volt a pályán Dvorschák Gábor is. A szombathelyiektől távozó Ugrai Roland a Fradi kispadján kapott helyet, a pécsi Dibusz Dénes, valamint Mateo Pavlovics viszont kezdő volt. Sárga lapok miatt Halmosi Péter és Simon Ádám is, sérülés miatt pedig Devecseri Szilárd hiányzott.

A tizedik percig kellett várni az első nagy helyzetre, akkor viszont megélénkült a játék: előbb Jenner szabadrúgását Mateo Pavlovics fejelte a kapu mellé, három perccel később pedig Radó András lőtt éles szögből, de Dibusz védett. A huszadik percben Jovanovics lapos beadását az ígéretes helyzetben lévő Böde nem találta el jól. A 24. percben Fehér Zoltán elé került a labda a tizenhatoson belül, de gyenge lövése nem okozott gondot Dibusznak. Két perccel később a Fradi kapusa kivetődve mentett Radó elől.

A 29. percben egy szabadrúgás után Pavlovics fejelt a kapufa mellé. A 38. percben Jovanovics beadása után Jenner fejelt a kapu mellé. A másik oldalon a kapuját elhagyó Dibusz felkapta a labdát Hrepka elől. A 42. percben az FTC óriási védelmi hibája után Szakály Attila már csak Dibusz Dénessel állt szemben, de a kapus nagy bravúrral védett. Az ellentámadás végén Busai rontott ziccert. A szünet előtt Radó került helyzetbe, de nem lőtt kapásból, aztán pedig blokkolták a kísérletét.

Az 54. percben egy szabadrúgás után Böde éles szögből a kapufát találta el. Három perccel később Németh Márió távoli szabadrúgásába a kapu előtt senki nem tudott beleérni, de így is veszélyesen pattogott el a kapufa mellett. A 62. percben Besics lövése kevéssel kerülte el a kapu felső sarkát. Három perccel később Radó és Németh Márió lövéseit is blokkolták a ferencvárosiak a tizenhatoson belül. A hetvenedik percben Radó egy méterről Dibusz ölébe emelte a labdát. A játékvezető közben les miatt sípolt, de tévesen…

A 74. percben Somalia közvetlen közelről a kapu mellé emelt. A nyolcvanadik percben Radó kerülhetett volna nagy helyzetbe, de Dibusz ismét remekül robbant ki a kapujából.

– A pálya alkalmatlan volt a folyamatos játék kialakulására, ennek ellenére becsülettel tette a dolgát mindkét csapat, próbáltak győzelemre játszani, és nem a bunkerfocit erőltették – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – Kíváncsi voltam, hogy a Fradi két belsővédője ezen a nehéz talajon hogyan fogja megvívni a csatáját a gyors Haladás-játékosokkal szemben, de jól oldották meg a feladatukat. A jobbhátvéd szerepkörében Besics idegenül mozgott, bár a második félidőben már voltak olyan megmozdulásai, amit elvárnak tőle. Szembetűnő volt, hogy a vendégek közül többen is nehezen alkalmazkodtak a talajhoz, nem voltak felkészülve, hogy ennyire mély lesz a pálya. Csukics, Gyömbér és Busai komoly mezőnymunkát végzett, masszívan, fegyelmezetten játszottak. Jovanovics rengeteget futott, neki jobban feküdt ez a talaj, mint például Jennernek. Böde Dániel szélmalomharcot vívott, mert két nagyon erős belsővédővel találta magát szemben, akik mindig utol tudták érni, bár így is veszélyes volt. Dibusz Dénes nagyon magabiztosan védett, ziccereket hárított, bátran mozdult ki, együtt élt a játékkal. Nem szeretném elkiabálni, de a Fradi két remek képességű kapussal rendelkezik, ha ez a rivalizálás egészséges lesz, abból előnyt tudnak kovácsolni. Jobb talajon szerintem sokkal jobb játékra lesz képest a Ferencváros, bár a fegyelmezettség és a szervezettség már most is látható volt.

Edzői értékelések

Artner Tamás, Haladás: – Mindkét csapatot dicséret illeti, mert nehéz körülmények között futballoztak, és mindent megtettek. Óriási futómennyiség és rengeteg párharc volt. Sajnos a kombinatív, gyors játék ezen a talajon nem tudott előjönni, ennek ellenére az első félidőben eldönthettük volna a meccset, mert volt két óriási ziccerünk. A második felvonásban sárdagasztás folyt a pályán, ők is nyerni akartak és mi is, de a körülmények megakadályozták, hogy gólhelyzetek alakuljanak ki. Hrepka Ádámon lehet látni, hogy jó futballista, megértették egymást Radó Andrással, nagyon bízom benne, hogy ők ketten nagyon eredményesek lesznek ebben a szezonban.

Thomas Doll, Ferencváros: – A pálya sajnos nem tette lehetővé a folyamatos játékot, inkább a küzdelem dominált, úgyhogy a döntetlen rendben van. Meg kell dicsérni a játékosokat, mert nagyon akarták a sikert. Tudjuk a Haladásról, hogy nagyon harcos csapat, és jól visszatámadtunk ellenük. Laczkó Zsolt személyében egy tapasztalt játékosról van szó, aki tudna nekünk segíteni. Már játszott a Ferencvárosban és van Serie A-s tapasztalata is. Magyar játékos, és ismeri ezt a környezetet, úgyhogy várjuk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik