NB I

Szalai és Gera kegyvesztetté vált?

Pintér Attila keretet hirdetett: Leandro a nagy visszatérő, Dzsudzsák és Koman is meghívót kapott a finnek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila kijelölte a finnek elleni, jövő szerdai, győri felkészülési mérkőzésre készülő keretét. A szövetségi kapitány 35 játékosnak küldött meghívót. A keret azokra a labdarúgókra épül, akik részt vettek az elmúlt két hónap összetartásain, kiegészülve 11 légióssal, köztük a Cipruson játszó Leandróval, vagy a Watfordban futballozó Tőzsér Dániellel. A névsorból hiányzik Németh Krisztián, Hajnal Tamás, Szalai Ádám és Gera Zoltán is.

– Ez csak egy felkészülési mérkőzés, ami arra hivatott, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amelyek az összetartások alatt előjöttek, kíváncsi vagyok élesben működnek-e amit gyakoroltunk – mondta az MLSZ honlapján Pintér Attila. – Ez azért fontos, hogy ne hullajtsunk el értékes pontokat, olyan hiányosságok miatt, amiket meg lehet előzni a feladatok begyakorlásával, a csapatjáték felépítésével. Valamennyi lejátszott szeptemberi mérkőzést a csapatépítés jegyében képzelem el. Amint azt korábban is elmondtam, bő kerettel számolok a finnek ellen, a játékosok közül értelemszerűen nem fog mindenki pályára lépni szerdán. Vannak olyan futballisták a keretben, akikről eddig kevesebb személyes tapasztalatot tudtam szerezni, ezért hívtam meg őket, míg mások ezúttal azért nem kaptak meghívót, mert az ő képességeikkel tisztában vagyok, tudom, hogy szükség esetén számíthatok rájuk. Elsődleges cél, hogy olyan csapat alapjait tegyük le, amelyre éveken át építkezni lehet.

Az Omonia Nicosiában szereplő, korábbi tízszeres válogatott Leandro utoljára 2007-ben lépett pályára a nemzeti csapatban, most ismét lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól.

– Több mint hat éve voltam utoljára válogatott, de bíztam benne, hogy adódik még lehetőségem a bizonyítása címeres mezben, és mindent meg is tettem ennek elérése érdekében – mondta Leandro de Almeida. – Pintér Attila a törökországi edzőtábor előtt keresett meg először, de akkor nem tudtam elutazni a válogatotthoz, örülök, hogy most megkapom az esélyt. Bő a keret, sokan szeretnének megragadni a keretben, de azt mondom, a versenyhelyzet jót tesz a válogatott szempontjából. Keményen fogok dolgozni azért, hogy bekerülhessek a kezdőcsapatba, és a későbbiekben is számítson rám a szakmai stáb.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg, osztrák), Horváth Tamás (Mezőkövesd)

Védők: Heffler Tibor (Paks), Lázár Pál (Debrecen), Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Lipták Zoltán (Győr), Guzmics Richárd (Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőr), Juhász Roland (Videoton), Leandro de Almeida (Omonia Nicosia, ciprusi), Korhut Mihály (Debrecen), Laczkó Zsolt (Ferencváros)

Középpályások: Pátkai Máté (Győr), Sándor György (Videoton), Pölöskei Zsolt (MTK), Vass Ádám (MTK), Elek Ákos (Diósgyőr), Varga József (Middlesbrough, angol), Tőzsér Dániel (Watford, angol), Szakály Péter (Debrecen), Koman Vladimir (FK Ural, orosz), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań, lengyel), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, német), Gyurcsó Ádám (Videoton), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz)

Támadók: Rudolf Gergely (Győr), Orosz Márk (Lombard Pápa), Szatmári Lóránd (Pécs), Varga Roland (Győr), Nikolics Nemanja (Videoton), Futács Márkó (Diósgyőr), Priskin Tamás (Maccabi Haifa, izraeli), Lencse László (Puskás Akadémia), Böde Dániel (Ferencváros)

Olvasói sztorik