NB I

„Nagyon várom az első meccseket”

Rudolf Gergely szerint a játékosok egyre jobban megismerik egymást a keretedzéseken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn egynapos összetartáson vettek részt a magyar válogatott idehaza játszó tagjai Telkiben. Az edzéseket követő délutáni sajtótájékoztatón a Győri ETO csatára, Rudolf Gergely az Európa-bajnoki selejtező vasárnapi sorsolásával kapcsolatban hangsúlyozta, ha a játékosok folyamatosan szerepelnek majd a klubjaikban, akkor jó eredményeket érhet el a csapat.

– Különösen nem gondolkodtam, hogy kivel lenne jó egy csoportba kerülni, vagy kit kéne elkerülni. Bízom a csapatban. Úgy gondolom, akik itt vannak a válogatottnál, bárki ellen képesek jó teljesítményt nyújtani, és mindenkivel felvehetjük a versenyt. Jó felkészülésen vagyunk túl, és én személy szerint már nagyon várom az első mérkőzéseket – kezdte Rudolf Gergely.

Természetesen ezúttal is szóba került, hogy a magyarok ismét megkapták Romániát, de az erre vonatkozó kérdést Rudolf elhárította, mert nem szeretné egyetlen ellenfélre kihegyezni a sorsolást.

– Úgy gondolom, hogy ha rendben leszünk, és a játékosok, akiket meghívnak, folyamatosan játszanak a klubcsapataikban, akkor jó eredményeket érhetünk el. Ez csak rajtunk múlik. A románok ellen elszenvedett vereségért szeretnénk visszavágni, de minden mérkőzésen úgy megyünk majd ki a pályára, hogy győzzünk, legyen ez akár tét-, vagy barátságos meccs. Nem gondolkodtam még előre, mert messze van ez a sorozat, és addig még jó néhány felkészülési mérkőzés van hátra. Úgy gondolom, jó úton haladunk. Egyre többet találkozunk, és egyre jobban megismerjük egymást az összetartásokon. A tétmeccsek, majd csak ezután következnek – mondta végül Rudolf Gergely.

„A játékosokat jó formában kell tartani”

A Videoton csatára, Nemanja Nikolics szerint aki pályára lép az adott mérkőzésen, annak mindent meg kell tennie a csapatért. Ha a válogatott játékosai ilyen hozzáállással játszanak, akkor elérhetik a céljukat.

– Én is, mint mindenki, egy könnyű csoportot akartam. Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, és mindig az adott meccsre kell figyelnünk. A szakmai stáb biztosan kellőképpen fel fogja térképezni az ellenfeleket. A játékosokat jó formában kell tartani, és aki pályára lép az adott mérkőzésen, annak mindent meg kell tennie a csapatért. Ha ilyen hozzáállással játszunk, akkor elérhetjük a célunkat. Igaz, ez még nagyon messze van. Az első meccsek nagyon fontosak, és remélem, hogy sikeresek leszünk – mondta Nemanja Nikolics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik