NB I

Vegyünk példát Máltáról

Juhász Roland szerint a szigetország csapata a rendszeres összetartások miatt verte meg a mieinket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn egynapos összetartáson vettek részt a magyar válogatott idehaza játszó tagjai Telkiben. Az edzéseket követő délutáni sajtótájékoztatón a Videoton rutinos védője, Juhász Roland elmondta, hogy nem volt kívánságlistája az Európa-bajnoki selejtező vasárnapi sorsolása előtt.

– Nem volt külön vágyam, hogy kit szeretnék kapni, vagy elkerülni. A csoportban tiszteletben kell tartani az összes ellenfelet, mindenkiből fel kell készülni. Úgy gondolom, nekünk a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, és az adott mérkőzésekre kell koncentrálnunk. Jön az első mérkőzés, és ha sorozatban nyerjük a meccseket, akkor olyan eredménnyel zárjuk majd a sorozatot, amellyel mindenki elégedett lehet – kezdte Juhász Roland.

Számos külföldi vélekedés látott napvilágot a sorsolás óta, és több helyen kifejezetten örülnek, hogy a magyarokkal kerültek azonos csoportba. Juhász szerint az ellenfelek dolga, hogy miként látják a mieinket, a magyar válogatottnak pedig az a feladata, hogy megváltoztassa a riválisok véleményét.

– Személy szerint örülök, hogy így lenéznek minket, mert ez akár vissza is üthet az ellenfelekre. Nekem ez plusz motivációt adhat. Lehet, hogy volt egy román-magyar három-nullás mérkőzés, de ne abból induljunk ki, mert ebben a csapatban azért jóval több van. Az utolsó néhány hónap rosszabb mérkőzései nem tükrözik a valóságot. Ők valószínűleg ebből indulnak ki, de ennek plusz motivációt kell adnia, hogy megmutassuk, ez a csapat jóval többre képes.

A következő felvetés szerint Juhász Roland számára az ősszel kezdőd Európa-bajnoki selejtezősorozat lesz az utolsó alkalom, hogy kijusson egy nagy tornára, de ezzel ő nem ért egyet, úgy fogalmazott, hogy harmincévesen még nem érzi magát annyira öregnek, és bízik benne, hogy nem ez az utolsó lehetősége.

– A selejtező szisztémája is változott, így valóban nagy lehetőség előtt állunk, hogy részt vegyünk egy világversenyen. Először még a szövetségi kapitánynak kell bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. Soha nem mentem bele az ígérgetésekbe, most sem tenném. Saját magunkra kell figyelnünk. Több pozitív dolog is történt, mint például az összetartások, ahol hétről-hétre együtt vagyunk. Ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert annak idején, amikor Máltától kikaptunk, akkor az a csapat rendszeresen, hétről-hétre együtt játszott. Azelőtt simán vettük ellenük az akadályt, de eltelt egy-két év, és érződött a játékukon, hogy mennyit fejlődtek ezáltal. Bízom benne, hogy ez a mi játékunkon is észrevehető lesz, mert nagyon sokat taktikázunk, és nagyon sok játékelemet gyakorlunk – mondta végül Juhász Roland.

Olvasói sztorik