Nemzetközi foci

„Direktben is kijuthatunk”

Lovrencsics Gergő szerint kiegyensúlyozott csoportba került a válogatott, jobbat nem is kívánhatott volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már két forduló lejátszottak a lengyel élvonal tavaszi időszakából. A Lech Poznań tavaly a bajnoki címért küzdött, és bár jelenleg csak az ötödik helyen áll, a dobogóra lépés egyáltalán nem elképzelhetetlen. Lovrencsics Gergő csapata sikerrel vette az idei első akadályt, de a második fordulóban meglepő, 5-1-es vereséget szenvedett a Pogon Szczecin otthonában. Érdekesség, hogy az ellenfél összes gólját ugyanaz a játékos szerezte.

A Rangadó.hu érdeklődésére a válogatott keretbe ismét meghívott magyar csatár elmondta, hogy továbbra is jó formában érzi magát, és reméli, hogy ez hamarosan gólokban is megmutatkozik majd.

– Felemás eredménnyel zárult az eddigi két tavaszi meccsük. Mi történt?
– Az első meccset megnyertük, a másodikon nem tudom, mi történt… Az ellenfelünk beállt védekezni, ültek a kontrái, és az egyik csatáruknak nagyon kijött a lépés. Kedden fogjuk elemezni a találkozót, akkor okosabbak leszünk – mesélte Lovrencsics Gergő.

– Hogy sikerült a téli felkészülésük?
– Jól sikerült, örülök, hogy meg tudtam tartani azt a formát, amit tavaly elértem. Ezt az elmúlt két meccs is bizonyította, mert jól ment a játék, és jól éreztem magam a pályán. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan jönnek a gólok is.

– Bizonyára jó visszajelzés, hogy Egervári Sándor után Pintér Attila is számít a játékára a válogatottban.
– Természetesen! Minden meghívó nagy örömmel tölt el, szeretném Pintér Attilának is bizonyítani, hogy a jövőben is számíthat rám. Várom a finn barátságos meccset, de a következő feladat a hétvégi bajnoki találkozónk.

– Mit szól hozzá, hogy Pintér Attila rendszeresen összetartásokat rendez az NB I-es játékosoknak?
– Nagyon bízom benne, hogy ez is elősegíti a válogatott előrelépését, hiszen a kapitány sem csinálná, ha nem ez lenne a célja. Örülök neki, mert a csapatnak össze kell szoknia. Igaz, a légiósok nem tudnak részt venni ezeken, de mi eddzük magukat itt, külföldön, az otthon játszók között pedig olyan összetartás alakulhat ki, ami jól sülhet el.

– Hogy fogadta a vasárnapi csoportsorsolás hírét?
– Olyan kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, hogy jobbat nem is kívánhattunk volna. Ha odafigyelünk, és minden meccsen a maximumot nyújtjuk, direktben is meglehet az Európa-bajnoki szereplés, nem csak pótselejtezőn. Bizakodva várom a finnek elleni, jövő heti találkozót, és a selejtezősorozatot is.

Olvasói sztorik