Nemzetközi foci

Lovrencsics legsikeresebb félszezonja

Senki ne csodálkozzon, ha honfitársunk néhány hónapon belül egy nyugat-európai élcsapathoz szerződik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lovrencsics Gergő eddigi legsikeresebb lengyelországi félszezonjáról közölt cikket a fakt.pl. A Lech Poznan több játékosát is sérülések hátráltatták, nem csoda tehát, hogy a magyar szélső középpályás folyamatosan játéklehetőséget kapott Mariusz Rumak vezetőedzőtől. Az őszi időszakban egyetlen mérkőzést sem mulasztott, pályára lépett 21 bajnoki, négy Európa Liga- és két Lengyel Kupa-meccsen. Ezeken összesen hat gólt lőtt és hét gólpasszt adott. Mivel számos alkalommal csapata legjobbjai közé tartozott, a szurkolók kedvencévé vált.

– Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű közönség előtt játszhatok, ez volt az egyik ok, ami miatt úgy döntöttem, hogy aláírom a szerződést a klubhoz – mondta Lovrencsics Gergő, aki idén nyáron végleg a lengyelekhez került a Lombard Pápa csapatától, és három évre kötelezte el magát.

A cikk nem felejti el megemlíteni, hogy honfitársunk a Lech Poznan csapatából került be a válogatottba, amelyben a Kuvait elleni barátságos meccsen mutatkozhatott be.

– Lengyelországban nagyon jól megy a játék, de a válogatottba nehéz bekerülni. A posztomon nagyon erős a rivalizálás, hiszen Dzsudzsák Balázzsal és Gera Zoltánnal kell versenyeznem – magyarázta Lovrencsics.

Zárásként a szerző azt írja, hogy egyre gyakrabban lehet hallani a magyar játékos eladásáról, tehát senki ne csodálkozzon, ha néhány hónapon belül Lovrencsics egy nyugat-európai élcsapathoz szerződik, a Lech Poznan pedig komoly pénzt keres ezzel.

Olvasói sztorik